Lejárt a járvány-veszélyhelyzet, ezt a fontos dolgot pótolni kell a CSOK-osoknak

Egy olvasó jelezte a Telexnek a fontos tennivalót.

2022. július 26., 06:59

Szerző:

Egy olvasója jelezte a Telexnek, hogy a CSOK-támogatáshoz újra be kellett mutatnia a lakcímkártyáját az azt folyósító banknál. Igazolniuk kellett ugyanis, hogy valóban hatóságilag abban az ingatlanban laknak, amire a támogatást felvették. A járvány-vezsélyhelyzet pedig lejárt, mindezt tehát személyesen kellett megtennie.

A járvány miatt a lakcímkártyát egy éve még elektronikusan, szkennelve is elfogadták, ennek azonban vége, ismét személyesen kell bemutatni a hatósági igazolványokat.

A CSOK maximális összege három gyermek után 10 millió forint egyszeri támogatás és 15 millió forint kedvezményes kamatozású hitel. A Telex elmondta, egyik kollégájuk még júniusban kapott hasonló tartalmú SMS-t a bankjától, ebben július 1-i határidővel kérték az okmány személyes bemutatását, de volt olyan is, aki a határidő után kapta meg erről az értesítést. A CSOK-ot tavaly 40 ezer ember vette igénybe.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Arno Burgi, DPA/AFP)

Gyengült kissé a forint kedd reggelre a főbb devizákkal szemben a nemzetközi devizakereskedelemben: 0,1 százalékkal az euró és 0,2 százalékkal a dollár és a svájci frank ellenében.