Ismét gyengült a forint

Hiába a monetáris intézkedések? 

2021. december 3., 09:13

Szerző:

Gyengült péntek reggelre a forint előző esti jegyzéséhez képest a nemzetközi devizakereskedelemben; 0,1 százalékkal az euróval, 0,3 százalékkal a dollárral és 0,2 százalékkal a svájci frankkal szemben, írja az MTI. 

Az eurót a csütörtök esti 364,04 forint után 364,52 forinton jegyezték péntek reggel hét órakor. A dollár jegyzése 321,64 forintról 322,63 forintra, a svájci franké pedig 349,70 forintról 350,44 forintra ment fel.

A hét eleji árfolyamához képest péntek reggeli jegyzésén a forint 1,4 százalékkal áll erősebben az euróval, 1,2 százalékkal a dollárral és 0,8 százalékkal a svájci frankkal szemben. A héten a jegybank monetáris intézkedései erősítették a forintot. Kedden a kamatfolyosót szélesítette ki az MNB a szigorítások mozgásterének növelése érdekében, szerdán pedig a jegybank elnöke az eszközvásárlások befejezését és a növekedési kötvényprogram felülvizsgálatát jelentette be parlamenti meghallgatásán. Csütörtökön az egyhetes betéti kamatot emelte meg 20 bázisponttal a jegybank.

(Kiemelt képünk: Megújított tízezer forintos bankjegyek. Magyarország ma is hivatalos fizetőeszközét, a forintot, 70 évvel ezelőtt, 1946. augusztus elsején vezették be. A pengőt felváltó új pénz nevét I. Károly történelmi aranyforintjáról kapta. Fotó: MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor)

 

Január végén, február közepén jelennek meg az SZJA-bevallások tervezetei, érdemes ezeket minden magánszemélynek megtekinteni – mondta Marjai Gyula adószakértő a Jazzy Rádió Business Class című műsorában.

Gyengült csütörtökön a forint a főbb devizákkal szemben a kora reggeli jegyzéséhez képest a bankközi devizapiacon. A forint a napi mintegy fél százalékos gyengüléssel együtt is egy százalékot meghaladó nyereségben áll a heti kezdéshez képest.