Hipp-hopp, 3,17 milliárdra ugrott Habony Árpád médiacégének árbevétele

2018. június 1., 16:27

Szerző:

Ahogy minden NER-oligarcháé és oligarchánéé, úgy Habony Árpád médiacége, a Lokál című lapot, és a 888.hu-t kiadó Modern Media Group is rendkívül sikeres évet zárt – írja a MFor.  A társaság bankbetéteinek értéke 170 millióról 522 millióra ugrott, a saját tőke 385 millióról 1 milliárdra szökött fel, az adózott eredmény pedig 54 millióról 683 millióra.

A nyereséget osztalékként egy az egyben ki is vették a cégből.

A belföldi értékesítés nettó árbevétele 1,98 milliárdról 3,17 milliárdra ugrott, külföldön viszont tavaly még annyira sem nyomultak mint korábban: az exportértékesítés árbervétele a 2016-os 432 ezer forintról kereken nullára esett vissza.

Az uniós források befagyásával a hazai finanszírozások is egyre inkább elakadnak. körbetartozások, elmaradt kifizetések, lappangó pánikhangulat kúszik a magyar gazdaságba az év második felére.

Az online számlák száma jelentősen nő, napokon belül eléri a kétmilliárdot – mondta Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára. Szerinte Magyarország élen jár a gazdaságfehérítésben, 5,1 százalékos áfarés-értékkel az Európai Unió tagállamai közül a legjobb eredményt érte el az áfacsalás elleni küzdelemben.