Kockáztattak a milliárdosok, bejött nekik: rekordot döntött a leggazdagabbak vagyona

2020. október 7., 14:59

Szerző:

A világ leggazdagabb embereinek sikerült tovább növelni vagyonukat még akkor is, amikor a fél világ a járvány és a gazdaság leállása miatt küszködött. Nem is akármilyen gyarapodás volt ez, a svájci USB bank elemzése szerint a világ milliárdosai az eddigi vagyonuk több, mint negyedével lettek gazdagabbak, így a közös vagyonuk eléri a rekordnak számító 10,2 billió dollárt – idézi a Guardian cikkét a 444.

A vagyongyarapodás a legtöbb üzletembernél annak köszönhető, hogy sikeresen fogadtak az értékpapírpiac helyreállására, és részvényeket vásároltak akkor is, amikor amikor a tőzsde rég nem látott mélyponton volt a járvány miatt, márciusban és áprilisban.

Nem csak a felhalmozott összvagyon mérete, de az azt összehordó milliárdosok száma is rekordot állított be idén. Míg 2017-ben 2158 dollármilliárdos élt a földön, idén már 2189 ember tartozik a klubba.

Josef Stadler, az USB elemzője szerint nem kizárt, hogy ez a jelentős mértékű mértékű vagyonfelhalmozás komoly feszültséget, sőt, dühöt váltson ki a társadalomban, ugyanis olyan időszakban történt, amikor az emberek többségének napi fenyegetés, ha nem mindjárt valóság, volt munkájának, és ezzel megélhetésének az elvesztése. Szerinte az érintett gazdagok maximálisan tisztában vannak ezzel.

 

 

Sem állami, sem önkormányzati szinten nem volt szükség a gázfogyasztást korlátozó intézkedésekre az elmúlt télen - közölte az Energiaügyi Minisztérium kommunikációs főosztálya vasárnap az MTI-vel annak apropóján, hogy április közepén véget ért a hivatalos fűtési szezon.