Kemény napon van túl a forint - ennyit ér a pénzünk

Vegyesen alakult a forint árfolyama csütörtökön a főbb devizákkal szemben a kora reggeli jegyzéséhez képest a bankközi piacon.

2024. február 29., 18:21

Szerző:

Az euró jegyzése este hat óra előtt 393,02 forinton állt a kora reggeli 393,48 forint után, a dollár jegyzése 363,60 forintra ment fel 363,19 forintról, a svájci franké pedig 411,88 forintra csökkent 413,49 forintról.

Csütörtök esti jegyzésén a forint gyengébben áll mindhárom devizával szemben a hét eleji kezdéshez képest: 1,1 százalékkal az euró, 1,2 százalékkal a dollár és 0,9 százalékkal a svájci frank ellenében.

Az év eleje óta a forint az euróval szemben 2,5 százalékot, a dollárral szemben pedig 4,7 százalékot adott le, a svájci frank ellenében viszont 0,2 százalékkal áll erősebben.

(Fotó: Bazsó Bálint/168.hu)

Állami támogatás, biztonságos befektetési lehetőség, gyermekünk anyagi boldogulását segíti – szülőként ennél több érvre általában nincs is szükségünk egy előtakarékosság elindításához. A Babakötvény pedig mindezeket maradéktalanul meg is adja számunkra, de ennek a terméknek is vannak hátulütői. Melyek ezek és milyen egyéb alternatívákat érdemes még megnéznünk a Babakötvény mellett? 

A NAV a tőkepiaci ügyletekből és kriptovalutákból származó jövedelmeket is ellenőrzi. Amennyiben a magánszemély külföldi banknál vagy befektetési szolgáltatónál rendelkezik számlával és ennek következtében külföldről származó bevétele keletkezik, akkor a külföldi kifizetésre vonatkozó adatokkal a magánszemélynek saját magának kell kiegészítenie a bevallástervezetét.