Féláron adja a sertéshúst egy magyar élelmiszerlánc

A Lidl és az Aldi másként reagál a sertéshús beszerzési árának megduplázódására. Amíg előbbi olcsó importtal próbálja meg elodázni a jelentős áremelekdést, az utóbbi akcióval üzen riválisának. 

2023. szeptember 11., 12:32

Szerző:

A vállalat 2021 végén önként, és az országos kiskereskedelmi láncok közül elsőként vállalta, hogy az állandó kínálatában található valamennyi szárnyas-, sertés- és marhahús esetében kizárólag magyar beszállítóktól vásárol terméket, akik csak hazai tartásból, vágásból és feldolgozásból származó friss hússal látják el az áruházlánc valamennyi üzletét. Az ALDI stabil belföldi piacot biztosítva elkötelezetten támogatja a magyar agráriumot, a fogyasztóknak pedig garantáltan friss húst, 90 százalékban hazai terméket kínál – írja az élelmiszerlánc közleménye.

A „Vegyen 1-et, vigyen 2-t!" akció során a vásárlóknak egy héten keresztül az ALDI saját márkás HÚSMESTER termékcsaládjából két tálca, egyenként 500 grammos, 30 százalékos zsírtartalmú friss darált sertéshús közül csak az egyiket kell kifizetniük, így összesen 1 kg darált sertéshúsért csak 1149 forintot fizetnek. Az akció az ALDI Magyarország Élelmiszer Bt. mind a 168 magyarországi üzletében egységesen érvényes 2023. 09. 14-étől 09. 21-éig – derül ki a közleményből.

Mint azt korábban megírtuk, az Agrárközgazdasági Intézet adatai szerint a vágósertés termelői ára 900 forint körüli szinten mozog, ami a duplája a háború előtti szintnek, de a 2022 februárjától egészen most augusztusig árstopos sertéscombot is már 1700 forintért tudják beszerezni a kiskereskedők szemben a tavaly februári, 900 forint körüli árral. Mindennek következtében a sertéscomb fogyasztói ára 30-40 százalékkal magasabb lehet és további emelkedés várható.

Arról is írtunk, hogy az elmúlt hetekben olcsó, közeli lejáratú német import sertés darálthús jelent meg a Lidl polcain, az Aldi akciója erre adott reakció is lehet, főleg, hogy a közlemény többször is kiemeli az akciós sertés darálthús hazai származását.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)