Újabb híres éttermet tepert le a rezsimumus

Májusi újranyitásban reménykedik a makói Korona étterem, amely a rezsiárak emelkedése miatt „megszünteti eddig szokványos működését” – a rezsimumus tehát ismét győzedelmeskedett, legalábbis átmenetileg.

2023. március 17., 12:54

Szerző:

A Telex szúrta ki a patinás, makói Korona étterem Facebook oldalán a bejegyzést, amely arról tanúskodik, hogy a rezsimumussal továbbra sem bírnak el a vendéglátóhelyek. „Sajnálatos módon a rezsiárak emelkedése miatt éttermünk gazdaságos működtetése lehetetlen feladatnak bizonyul a jelenlegi időszakban” – olvasható a posztban.

A korábban a Korona szálloda részeként is üzemelő, majd önállóvá vált étterem a tervek szerint a már meghirdetett rendezvényeket megtartja, és reménykednek a májusi újranyitásban is.

A bejegyzés szerint a már meghirdetett rendezvényeket megtartják, és azt remélik, hogy májusban újranyithatnak.

Budai Ferenc, az étterem vezetője a délmagyar.hu-nak elmondta, hogy a döntés főleg az áram és a földgáz ára miatt született, de közrejátszott benne az „étel-alapanyagárak hatalmas drágulása” is. Ezek együttesen már akkora többletköltséget jelentettek, amiket „nem lehet ráterhelni a fogyasztókra, hiszen az már jóval meghaladná a lélektani ár határát”.

(Képünk illusztráció. Forrás: Pixabay)