A Netflix a vállalat újabb 4 százalékától, 300 embertől szabadul meg

Újabb leépítést jelentett be a Netflix, ezúttal 300 embert, az állomány mintegy 4 százalékát küldik el – írja a BBC. Ez már a második kör elbocsátás azóta, hogy az előfizetők számának visszaesését jelentette a cég, az előző alkalommal 150 főt rúgtak ki.

2022. június 24., 12:53

Szerző:

A Netflix-előfizetők száma több mint 10 év után először csökkent idén áprilisban. A felhasználók még így is 220 millióan vannak, amivel a cég világelső a streaming ágazatban, de egyre több kihívója akad. Nemrég indult például az Amazon Prime Video és a Disney Plus szolgáltatása. Emellett a nemrég díjakat is emelt a Netflix, ami hozzájárulhatott a népszerűségcsökkenéshez az USA-ban – írta a Telex. 

A cég most olcsóbb, de reklámokkal higított csomag bevezetésével és a fiókmegosztás nehezítésével próbálja megfordítani a hanyatló trendet, de arra számít:

az év eleji 200 ezres visszaesés után az előfizetők száma további kétmillióval csökken a júliusig tartó negyedévben.

A leépítés a Netflixnél újabb intő jel lehet, hogy a világjárvány utáni munkaerőpiaci fellendülés a végéhez közeledhet az USA-ban. A lassulás jeleni a tech ágazatban már egyértelműek, május óta a szektor startup-cégei 27 ezer embert küldtek el, ami nagyjából a duplája a 2021-es számnak. Jerome Powell, a Fed elnöke nemrég arról beszélt a kongresszus előtt, hogy a kamatlábak emelése a gazdaság lassulását eredményezheti, de megéri az árstabilitás visszanyerése érdekében.

 

(Kiemelt kép: Photo by Olivier DOULIERY / AFP)

Május végéig a DataHouse előzetes adatai szerint feltámadt a használtautó-piac: mintegy 368 600 személygépkocsi cserélt gazdát, 13 százalékkal több, mint egy évvel korábban. A havi adásvételek átlagos mennyisége immár második hónapja alakul korábban sosem látott szinten, 79 ezer körül.