Gyorgyevics Benedek: Háborús állapotok uralkodtak a Városligetben

A vezérigazgató úgy látja, a Liget fejlesztése jó irányba halad.

2021. június 24., 09:49

Szerző:

Nehéz feladat lesz azokat meggyőzni, akik ellenérzéssel viseltetnek a beuráhás szponzorával, a magyar kormánnyal szemben – szögezte le Gyorgyevics Benedek, a Városliget Zrt. vezérigazgatója a 168 Kelfeljancsi cimű műsorának csütörtöki adásában. Megjegyezte, amikor a fejlesztés gondolata felmerült, akkor még „háborús állapotok uralkodtak a Városligetben”, de mostanra már a park jelentős része nyitva van és szabadon bejárható.

„Azért már sokan megnyugodtak, hogy a Liget nem veszti el liget jellegét”

– tette hozzá. 

A Ligetvédők közösségi oldalán nemég megjelent egy a Városligetben található futópályát kritizáló poszt, amelyben azt írják, a pálya meredek, egyenetetlen és összességében igénytelen a kivitelezése. Gyorgyevics Benedek erre azt reagálta, hogy a tegnapi napon ő is futott a pályán, és összességében egy jó futókörrről van szó. Megjegyezte, az észrevételeket alapvetően köszöni, hiszen ő is azt szeretné, hogy „jó Ligetünk legyen”. Hangsúlyozta: a pálya helyszínválasztását ás az optimális nyomvonal kidolgozását nagyon hosszú konzultáció előzte meg. Arra is felhívta a figyelmet, hogy a Liget alapvetően nemcsak a futóknak készült, így a futópálya organikusan lett kialakítva. Kiemelte:

„A városligeti pálya szignifikánsan jobb, mint a Margit-szigeten.”

A vezérigazgató mindenkit arról biztosított, hogy bármilyen probléma akad a Városligetben, azt ki fogják javítani, hiszen egy nagy létszámú karbantartó csapat folyamatosan monitorozza a parkot.

„Ha közpénzmilliárdokat költünk el valahol egy fejlesztésre, akkor annak jó minőségben kell megvalósulnia. ”

– nyugtatta meg a kétkedőket.

A Budapesti Fejlesztési Központ a mai napon 17:00 órakor egy sétát tart a Városligetben. A vezérigazgató úgy gondolja, már eljutott olyan szintre a fejlesztés, hogy egy ilyen sétának legyen létjogosultsága. 

(Kiemelt kép: A Liget Budapest projekt keretében épülő Magyar Zene Háza a Városligetben 2020. szeptember 11-én. Fotó: Máthé Zoltán / MTI)