Schadl sofőrje tudott róla, hogy főnöke fizeti Völnert

M. V., Schadl György sofőrje kedden nem tett vallomást, de a bíró a korábbi nyilatkozatait felolvasta.

2023. május 30., 13:20

Szerző:

Nem tett vallomást M. V. negyedrendű vádlott, Schadl György volt intézője és sofőrje a Völner-Schadl per keddi tárgyalási napján. A 24.hu tudósításából kiderült, ennek ellenére a vádlott korábbi nyilatkozatait a bíró ismertette, ebből pedig kiderült, a Magya Bírói Végrehajtói Kar elnökének közvetlen munkatársa is tudott róla, hogy Schadl megvesztegette Völner Pált, az Igazságügyi Minisztérium államtitkárát. A Tóth Erzsébet tárgyalásvezető bíró által ismertetett, a vádlott által tett korábbi nyilatkozatban szerepelt az a kitétel is, amelyben M. V. elmondta,

„Egy további személy jut eszembe, akinek rendszeresen adott át pénzt Schadl György, őt Völner Pálnak hívják. Azt nem tudom, hogy milyen időközönként, de biztos, hogy valamilyen rendszer mellett, és több millió forint volt. Volt olyan, hogy engem kért meg, hogy készítsem össze az összeget, és vigyem el valahova, mert át akarja adni Völner Pálnak. Olyan viszont nem volt, hogy nekem személyesen kellett volna átadni az összeget.”

Korábbi vallomásában azt is közölte, Völnert ismerte is, mert a végrehajtók találkozóira időrő-időre eljárt. Schadl Györggyel ezzel szemben fiatalkoruk óta kölcsönös bizalmi viszony áll fenn, ezért intézte ő az elnök legfontosabb ügyeit. Noha ezek a részletek első vallomásaiból származnak, azóta M. V. emlékei „megfakultak”, későbbi nyilatkozataiban ugyanis már csak feltételezésként beszélt a kifizetésekről és Völnerrel való ismeretségéről is. Korábban ezzel szemben még azt is elmondta, kinevezésért, előnyökért a végrehajtók is fizettek Schadl-nek, akár több tízmilliós összegeket is.

A bíróság nem engedte meg, hogy az újságírók a perről percről-percre tudósítsanak a helyszínen, ezért azt a jelen lévő sajtómunkatársak a tárgyalási szünetekben teszik meg.

(Kiemelt kép: Schadl György. Forrás: RTL Klub)

Tizennégy év fegyházbüntetésre ítélte a Pécsi Törvényszék csütörtökön, nem jogerősen a "pécsi fekete angyalként" elhíresült férfi klinikai ápolót, aki egy koronavírusos beteg halálát okozta 2022 decemberében - tájékoztatta a bíróság az MTI-t.