A legfontosabb tanú is bíróság elé áll Völner-Schadl-ügyben

M. V. szállította a pénzt és vezette a Magyar Bírói Végrehajtói Kar elnökének, Schadl Györgynek a naplóját. Most elmondhatja, mit tud.

2023. május 30., 10:37

Szerző:

Negyedrendű vádlottként Schadl György sofőrje, M. V. is bíróság elé áll kedden. A 24.hu cikket felhívta arra a figyelmet, hogy a férfi vádlottként is egyfajta koronatanú szerepét játszhatja az ügyben. A sofőr volt ugyanis az, aki Schadl György, a Magyar Bírói Végrehajtói Kar előzetesben ülő és vesztegetéssel vádolt elnökének naplóját vezette, fuvarjait és készpénz-kiszállításait is intézte.

Neve felbukkant abban az ügyben is, amelynek során kiderült, Schadl Czine Ágnes alkotmánybíróval is találkozókat bonyolított le, és az ügyben a napló alapján Trócsányi László volt igazságügyi miniszter neve is felbukkant.

Az ügyben M. V.-n kívül sor kerül kedden Cs. É. hatodrendű vádlott meghallgatására is. A vádlottak ügyvédei viszont kérelmezték, hogy a per során a továbbiakban idézzék be Trócsányi Lászlót, és Vizkelety Mariann volt államtitkárt is. A per során Völner és Schadl is vallomást tett már.

(Kiemelt kép: 168.hu montázs. Forrás: Miskolci Egyetem, MTI)

Huszonöt év fegyházbüntetésre és tíz év közügyektől eltiltásra ítélte a bíróság a Deák téri késelés egyik elkövetőjét - közölte hétfőn a Fővárosi Törvényszék. A tájékoztatás szerint a fiatal férfit több ember sérelmére elkövetett emberölés, felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablás bűntette és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt ítélték el.