Videón a csepeli házaspár lakhelye, ahol több háziállatot hagytak elpusztulni

Állatkínzás miatt kell felelnie egy budapesti házaspárnak. 

2022. január 22., 15:30

Szerző:

Állatkínzás miatt állítottak elő a rendőrök egy házaspárt Budapest XXI. kerületében – közölte a police.hu szombaton.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a járőrök bejelentés nyomán mentek ki egy csepeli családi házhoz hétfő délután. A ház udvarán egy ló, egy kecske és egy házi disznó tetemét, és több legyengült, láthatóan rossz körülmények között tartott, ellátatlan állatot találtak.

A hatósági állatorvos elsődleges vizsgálata alapján egyértelműen megállapítható, hogy az állatok elhullását a táplálékhiány okozta

– tették hozzá.

A rendőrök az állatok tartásáért felelős 41 éves férfit és 46 éves feleségét a kerületi rendőrkapitányságra előállították, majd állatkínzás miatt kihallgatták. A legyengült állatok elhelyezése érdekében értesítették a kerületi önkormányzat illetékeseit – olvasható a rendőrségi közleményben.

(Kiemelt képünk: Forrás: police.hu)

Az elmúlt években megugrott a bankkártyás és átutalási forgalomhoz kötődő visszaélésekből eredő károk értéke Magyarországon: a jegybank adatai szerint csak 2023 negyedik negyedévében 8,1 milliárd forintot tüntettek el a csalók az ügyfelek számláiról, a kimutatott esetek száma pedig megközelítette a 48 ezret.