Vádemelés történt a fideszes EP-képviselő apósának feltételezett gyilkosával szemben

A Fővárosi Főügyészség csütörtökön vádat emelt Deutsch Tamás apósának feltételezett gyilkosával szemben. Az 58 éves férfit emberöléssel vádolják, börtönbüntetés kiszabását kérték a tett elkövetőjére.

2023. március 2., 13:58

Szerző:

A 2021. december 3-án bekövetkezett gyilkossággal kapcsolatban az első információk egy 66 éves férfiről szóltak, akit halálra késelt 57 éves albérlője Budapesten, egy Nánási úti társasház lakásában.

A sajtóban gyorsan megjelent a hír, hogy a gyanúsított Deutsch Tamás fideszes politikus apósát gyilkolta meg és az áldozat Lazsányi László, a Csepel egykori labdarúgója volt. Amint arról a Blikk beszámolt, a vádlott 2020 májusától lakott a sértett által üzemeltetett, III. kerületi vendégház egyik lakásában, de már a beköltözésétől kezdve vita volt a bérleti díj körül.

A vita akkor mérgesedett el, amikor a vádlott 2021 júniusától nem fizetett lakbért, hiába követelte azt hónapokon át a későbbi áldozat. Végül felszólította a bérlőt, hogy szedje össze a holmiját és távozzon az ingatlanból. Erre a férfi nem volt hajlandó sőt, 2021 augusztusában birtokvédelmi eljárást is kezdeményezett a sértettel szemben. Ezt többszöri kölcsönös feljelentés, a lakás lelakatolása, a zár feltörése követte: az utolsó a bűncselekmény előtti napon.

Lazsányi László 2021. december 3-án, az előző napon történt rongálás miatt újabb feljelentést tett a rendőrségen. Még ugyanezen a napon, este 6 óra körül az elkövető újból megjelent a III. kerületi ingatlannál, ahol egy vadászkéssel ismét felfeszítette előbb a ház, majd pedig a lakás bejárati ajtaját. Ezt észlelve László telefonon bejelentést tett a rendőrségen, majd ezután felment a lakásba, ahol közte és a vádlott között ismételten szóváltás alakult ki, ami ezúttal tettlegességig fajult. Ennek során a vádlott először állon ütötte őt, majd a nála lévő vadászkéssel többször megszúrta a védekezni próbáló férfit a hasán, a vállán és a kezén.

A Blikk információja szerint a politikus apósát meggyilkoló B. István egykor luxuséletet élt, a CBA kisebbségi tulajdonosa is volt, de a vagyonát egy rossz döntés következtében szinte teljesen elveszítette. A pénze visszaszerzése érdekében indított jogi próbálkozásai nem jártak sikerrel, az élete elindult a lejtőn, egyre rosszabb körülmények közé került. 

(Kiemelt képünk illusztráció: MTI / Mihádák Zoltán)