Több mint tíz év börtönre ítélték a nevelt gyermekeit megerőszakoló és bántalmazó nevelőapát

A 42 éves férfi szexuális kapcsolatot létesített két kiskorú nevelt gyermekével, illetve egy rokonaival együtt élő nővel. Rendszeresen bántalmazta őket és a háziállataikat – az egyik kislány még hatéves sem volt, amikor a férfi először megerőszakolta.

2023. április 17., 11:42

Szerző:

11 év fegyházban végrehajtandó szabadságvesztésre, és 10 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte a Fővárosi Törvényszék azt a 42 éves nevelőapát, aki szexuális kapcsolatot létesített Budapest 17. kerületében két kiskorú gyermekével, továbbá egy, a férfi rokonaival egy háztartásban élő nővel, akit a velük élő gyermekekkel és háziállatokkal együtt rendszeresen bántalmazott, a gyermekek szeme láttára – olvasható a Fővárosi Fellebviteli Főügyészség közleményében.

Nem dolgozott és bántalmazott

Az élettársi kapcsolatból közös gyermek is született, akinek – és a két nevelt gyermeknek is – gondozását a munkanélkülivé vált, így otthon tartózkodó vádlott elhanyagolta, és akinek nevelési hiányosságait a három műszakban dolgozó élettársa sem tudta teljes körűen pótolni. 2005 tavaszán a vádlott élettársa akkor 6. életévét be nem töltött lányával szexuális kapcsolatot létesített, amelyet éveken keresztül a gyermekre gyakorolt nyomással, alkalmanként büntetéssel fenyegetve, deviáns vágyai kiélésére fenntartott.

Miután a vádlott élettársa 2014-ben megszakította az életközösséget, a vádlott a szülei dömsödi házába költözött. Mikor 2015-ben az édes gyermekével látogatóba érkező volt nevelt lányával is végzett szexuális cselekményt.

A Törvényszék a vádlottat 2022. november 11. napján kihirdetett elsőfokú ítéletével bűnösnek mondta ki folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak, folytatólagosan elkövetett szexuális kényszerítés, illetve szexuális visszaélés bűntetteiben, továbbá 3 rendbeli kiskorú veszélyeztetésének bűntettében. Nem csak a közügyektől tiltották el a férfit, hanem egyúttal véglegesen eltiltottak minden olyan foglalkozás gyakorlásától vagy egyéb olyan tevékenységtől, amelynek keretében 18. életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végezné, illetve ilyen személlyel egyéb hatalmi, vagy befolyási viszonyban állna.

Az ügyész súlyosbítást kért, a vádlott enyhítést

Az elsőfokú ügydöntő határozat ellen az ügyész a vádlott terhére folytatólagosan elkövetett szexuális visszaélés bűntette jogi minősítés megállapításáért és felemelt tartamú végrehajtandó szabadságvesztés büntetés kiszabásáért fellebbezett. A vádlott és védője elsődlegesen felmentésért, másodlagosan a büntetés enyhítése céljából éltek fellebbezési jogukkal.

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség a Fővárosi Ítélőtáblához benyújtott másodfokú indítványával a jogi minősítés kiegészítése mellett, súlyosabb tartamú fegyház fokozatú szabadságvesztés kiszabását kezdeményezte a védelmi fellebbezések egyidejű elutasításával.

(Kiemelt képünk illusztráció. Forrás: Pesti Hírlap Archív)

Huszonöt év fegyházbüntetésre és tíz év közügyektől eltiltásra ítélte a bíróság a Deák téri késelés egyik elkövetőjét - közölte hétfőn a Fővárosi Törvényszék. A tájékoztatás szerint a fiatal férfit több ember sérelmére elkövetett emberölés, felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablás bűntette és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt ítélték el.