Túszul ejtettek egy nőt a fővárosban

Túszul ejtette a nőismerősét egy kábítószer hatása alatt álló férfi Budapesten, egy VII. kerületi lakásban.

2024. február 27., 16:57

Szerző:

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főosztálya terrorcselekménnyel fenyegetés, felfegyverkezve elkövetett személyi szabadság megsértése bűntett és zaklatás vétség miatt indított eljárást a 44 éves budapesti férfival szemben. A BRFK közleménye szerint N. Csaba február 25-én 18 és 23 óra között ejtette túszul a hozzá látogatóba érkező ismerősét. Pisztollyal fenyegette a fiatal nőt, a levegőbe lőtt, majd videótelefonon felhívta a nő anyját, akinek szintén azt mondta, hogy combon lövi a lányát – írja a rendőrség közleménye alapján a 24.hu.

A férfi ezután felhívta a 112-t, és azt követelte, hogy rendőrök keressék meg a hölgy egy férfi ismerősét, és vegyék rá arra, hogy felhívja őt, különben ismét meglövi a nőt. Mivel a videó alapján feltételezhető volt, hogy fegyveres túszejtés áll fenn, ezért a rendőrök értesítették a TEK-et.

A helyszínre kiérkező egység tárgyalója azonnal megkezdte a munkát a férfivel, aki nem működött együtt a hatóságokkal. A TEK helyszínen lévő erői felkészültek a túszhelyzet végleges felszámolására és az ingatlanba történő behatolásra, végül – közel másfél órás tárgyalás után – sikerült elérni, hogy a fegyveres férfi szabadon engedje a túszt.

Kiderült, hogy a fogva tartott nőt nem érte lövés, nem sérült meg, de megfigyelésre kórházba vitték. A TEK műveleti egysége ekkor elfogta a férfit, és átadta a BRFK munkatársainak. A fővárosi nyomozók lefoglalták a lakásban az elkövetéshez használt gáz- és riasztófegyvert.

Mivel a helyszíni adatok alapján a férfi kábítószer hatása alatt állt, őt is kórházba vitték, ahol rendőrök őrizték. Február 26-ára tisztult ki annyira, hogy a BRFK nyomozói gyanúsítottként ki tudták hallgatni. N. Csaba beismerte, hogy kokaint fogyasztott, amire másfél liter vodkát ivott meg, emiatt állítása szerint nem emlékezett a történtekre.

Azt mondta, hogy nem is ismerte a férfit, akivel a fenyegetések eredményeként fel akarta magát hívatni. A gyanúsítottat őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását.

Mesterlövészek a Király utca környékén

Ahogyan arról beszámoltunk, a belvárosi Király utca környékén pánik tör ki, amikor egy drogos férfi fegyverrel fenyegetőzött és a lakosok lövésekre lettek figyelmesek. Mint utóbb kiderült a férfi túszt is ejtett.

Rendőrök, mentők és TEK-esek rohantak ahhoz a budapesti, Király utcai lakáshoz, ahol egy férfi tudatmódosított állapotban, bedrogozva, fegyverrel fenyegetőzött – írja a Ripost. A lakók azután értesítették a hatóságot, hogy a lakásból sikoltozást és segítségkérést hallottak.

(Fotó: Police.hu)

Az elmúlt években megugrott a bankkártyás és átutalási forgalomhoz kötődő visszaélésekből eredő károk értéke Magyarországon: a jegybank adatai szerint csak 2023 negyedik negyedévében 8,1 milliárd forintot tüntettek el a csalók az ügyfelek számláiról, a kimutatott esetek száma pedig megközelítette a 48 ezret.