Tőlük kellett volna cigit lejmolni és megkérdezni mennyi az idő

Több mint hétmillió forint értékben órát és csaknem egymillió forint értékben cigarettát találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy furgonban az M1-es autópálya Komárom-Esztergom megyei szakaszán.

2022. június 24., 11:55

Szerző:

A NAV pénteken közölte az MTI-vel, hogy egy Bulgáriából Németországba tartó, nyolc utast szállító jármű ellenőrzésekor a csomagtérből és az ülés mögötti zsákokból márkás órák és háromszáz doboz adózatlan cigaretta került elő. 

Az előzetes szakértői vélemény szerint valamennyi óra hamisítvány, azokat a védjegy tulajdonosának engedélye nélkül hozták forgalomba. 

A NAV munkatársai a termékeket lefoglalták, és a sofőr ellen jövedéki törvénysértés és iparjogvédelmi jogok megsértése miatt feljelentést tettek – áll a közleményben.

(Kiemelt képünk: Lefoglalt csempészett cigaretták. Fotó: police.hu)

Az elmúlt években megugrott a bankkártyás és átutalási forgalomhoz kötődő visszaélésekből eredő károk értéke Magyarországon: a jegybank adatai szerint csak 2023 negyedik negyedévében 8,1 milliárd forintot tüntettek el a csalók az ügyfelek számláiról, a kimutatott esetek száma pedig megközelítette a 48 ezret.