Friss információ érkezett az esztergomi robbantásról

A Terrorelhárítási Központ egyik sérültjét még mindig az intenzíven tartják a szerdai robbantás után.

2023. szeptember 24., 13:41

Szerző:

Szombaton hazaengedték a kórházból a szerdai, esztergomi robbantás egyik sérültjét, így a Honvédkórházban már csak hárman lábadoznak, ők várhatóan még egy jó darabig ott lesznek – számolt be az RTL Híradó.

A robbantásban legsúlyosabb sérüléseket szerző TEK-est továbbra is az esztergomi kórház intenzív osztályán ápolják. Még napokkal később, szombaton is folytatódott a helyszínelés az Esztergom melletti Búbánatvölgyben, a portál úgy tudja, a támadó holttestét kiszedték a romok alól és elszállították.

Amint arról a 168.hu is beszámolt, szerdán este egy férfival négy és fél órán keresztül beszélt a túsztárgyaló, de így sem sikerült megállítani abban, hogy flexszel essen neki egy gázpalacknak és magára robbantsa a házat. A robbanásban a zavart férfi és egy TEK-es is életét vesztette, ez volt az első alkalom, hogy intézkedés közben halt meg egy terrorelhárító.

(Kiemelt kép: képernyőkép a TEK megérkezéséről készült videóból. Forrás: hvg.hu nyilvános youtube-video)

A tanára vette attól  az általános iskolás gyerektől a kést, aki azt szerette volna, ha „sajókazaiak mind megfizetnének" – legalábbis erről írt a fiatalkorú a közösségi médiában közzétett bejegyzésében. A diák meg is üzente az osztályfőnökének: mindenkit meg akar ölni az osztályban.