Szerelmet ígért a csaló nő, de csak a pénzüket akarta

Idős férfiakat hálózott be a fiatal nő. Szerelmet ígért, de a pénzüket szedte el a magányos férfiaknak. 

2021. július 16., 10:04

Szerző:

 

A szegedi nő 2017-től a világhálón ismerkedett meg olyan idős férfiakkal, akiknek szerelmet ígért egy kis anyagi támogatásért cserébe. Több millió forintot csalt ki a gyanútlan, szerelmes férfiaktól. 

Azt hazudta az idős férfiaknak, hogy szereti őket, azok pedig elhitték, és sok pénzt költöttek a 33 éves nőre. A csábító nő hamis szerelmi vallomásokkal és alkalmi találkozókkal csapta be a gyanútlan idős férfiakat. Nem csak a szívükhöz vezető utat találta meg, sokszor lakhatást is szerzett magának. Olyan szegedi albérletekbe költözött be, amelyeket idős emberek hirdettek meg, de albérleti díjat nem fizetett, sőt a nevükben előfizetéseket is kötött bizonyos szolgáltatóknál, de ezeket sem fizette ki. A nőt most fogták el a rendőrök. Kihallgatták, majd kezdeményezték a letartóztatását.

A csaló nő négy évvel ezelőtt az interneten kezdett el ismerkedni az idős férfiakkal; hogy hány áldozatot talált ennyi idő alatt, azt pontosan még nem tudni, ahogyan azt sem, hogy mennyi pénzt zsebelt be a szerelmi hazugságokkal.

A romantikus csalás egy komoly kiberbűn, ami már Magyarországon is elterjedt. Ötven év feletti, egyedülálló vagy özvegy nőket és férfiakat egyaránt érint.

„A Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) azon dolgozik, hogy felvilágosítsa az embereket ezekről az online romantikus csalásokról, amit bizalommal való visszaélésnek is hívunk. Az ilyen jellegű átverésekben a csaló hozzájut a randioldalakon, alkalmazásokon, vagy a közösségi médiában párt kereső áldozatok személyes és anyagi információihoz, és visszaélnek azzal. Az FBI óvatosságra int mindenkit, aki online szerelmi viszonyt folytat” –olvasható az Amerikai Nagykövetség oldalán.

Nem csak az FBI, az Amerikai Hadsereg Bűnügyi Nyomozókülönítménye (CID) is felhívja az online társkeresők figyelmét, hogy legyenek óvatosak, ha magukat Afganisztánban vagy más tengerentúli országban szolgáló amerikai katonának kiadó személlyel leveleznek. 

Továbbá felhívják a figyelmet a romantikus csalás jeleire is. A legelső ilyen jel, a korai szerelmi vallomás. A következő a pénzkérés. De kezdjünk el gyanakodni akkor is, ha valaki azt hazudja az interneten, hogy bajba került. Ezekre a gyanús jelekre mindig érdemes odafigyelni, mondják a szakértők. A szerelmi csalók mindig a legkiszolgáltatottabb embereket keresik meg. Akik magányosan egyedül élnek, szeretetre, törődésre vágynak, és ezért bármit megtennének. Van, akinek elég csak egy jó szó ahhoz, hogy a bizalmába fogadja az idegent, aki csupán a pénzére hajt.

(Kiemelt kép: police.hu)

Huszonöt év fegyházbüntetésre és tíz év közügyektől eltiltásra ítélte a bíróság a Deák téri késelés egyik elkövetőjét - közölte hétfőn a Fővárosi Törvényszék. A tájékoztatás szerint a fiatal férfit több ember sérelmére elkövetett emberölés, felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablás bűntette és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt ítélték el.