Megvertek egy japán diákot származása miatt Szegeden

Három diák megvert egy japán diákot származása miatt a péntek este a szegedi Belvárosi hídon. Az áldozat egy Facebook-csoportban kért segítséget, hogy megtalálja az elkövetőket, valamint rendőrségi feljelentést is tett.

2022. június 1., 15:56

Szerző:

Az áldozat beszámolója szerint a Belvárosi hídon sétált 23 óra 45–50 perc körül, amikor egy négyfős, magyarokból álló csoport jött felé, majd azt mondogatták, hogy kínaiak járkálnak errefelé. Ezután rasszista szavak hangoztak el, amikor elment mellettük. Épp meg akart állni, amikor a társaságból hárman többször tarkón, szemen és fejbe vágták a japán egyetemistát – írta a Szegder.

A négyfős társaságból a negyedik tag, bocsánatot kért a japán orvostanhallgatótól, aki elmondta, hogy az egyébként nagyon részeg támadók épp érettségiző diákok. Még akkor is megütötték az egyetemistát, miközben épp bocsánatot kért tőle a lány, ezután azonban elmenekült. Az áldozat posztjában megemlítette, hogy nem vágott vissza semmilyen módon, mert orvosnak készül és embernek tartja magát. „Bármilyen információt megköszönnék bárkitől, aki látott engem a hídon abban az időben” – zárta a posztot.

(Kiemelt képünk illusztráció. Egyetemista fiatalok sétálnak a Tisza-parton, a hajóállomáshoz és a Belvárosi hídhoz közeledve. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba)

19:56

Tizennégy év fegyházbüntetésre ítélte a Pécsi Törvényszék csütörtökön, nem jogerősen a "pécsi fekete angyalként" elhíresült férfi klinikai ápolót, aki egy koronavírusos beteg halálát okozta 2022 decemberében - tájékoztatta a bíróság az MTI-t.