Csúnyán becsapta egy súlyos beteg gyermek szüleit a pécsi ügyvédnő

Az ügyvédnő több ügyfelét is becsapta, van, aki az otthonát is elveszítheti miatta. 

2024. január 26., 17:17

Szerző:

Súlyos beteg gyermek kezelésére szánt pénzt sikkasztott el egy pécsi ügyvédnő. Az ATV kiderítette azt is, hogy az érintett gyermeket Németországban gyógykezelték volna, azonban a jogi képviselő a rá bízott pénzt nem a kórháznak, hanem saját magának utalta el. A család – miután rájöttek, hogy becsapta őket az ügyvédnő – feljelentést tett. Ekkor derült ki, hogy másokat is megkárosított, a rendőrség több mint 200 milliós csalás és sikkasztás miatt vonta eddig eljárás alá az ügyvédet.

Eddig tíz sértett tett feljelentést a rendőrségen egy pécsi ügyvédnővel szemben, aki a gyanú szerint jelentős pénzösszeggel károsította meg őket.

Egy esetben egy bírósági eljárás során nem a végrehajtónak, hanem a saját privát számlájára utalt el csaknem 35 millió forintot. Az ügyfél így elbukta a saját házát, ahonnan hamarosan kilakoltathatják.

Egy másik ügyfelét úgy verte át, hogy a munkadíjat átvette tőle, azonban a bíróságra már nem adta be az ügyfele által kért papírokat. „Először is nem képviselt egy ügyemben, amivel 9 millió forintnyi kárt okozott nekem, aztán utána rengeteg okirattal hitegetett, átvert, és így majdnem 100 milliós kárt okozott nekem összességében" – mondta a megkárosított ügyfél.

Becsapta az egyébként is nehéz helyzetben lévő családot

Az ATV birtokába jutott egy olyan rendőrségi okirat is, amelyben az áll, hogy az ügyvédnőt megbízták egy alapítvány megalapításával is, és az ide érkező pénzek egy kisgyermek gyógyítására mentek volna, azonban a beérkező pénzeket az ügyvédnő a saját számlájára utaltatta. A portál szerint a rendőrségi okirat alapján egyértelmű, hogy az ügyvédnő egyszerűen zsebre tette a gyógykezelés árát, ezzel a családnak több mint 2 millió forintos kárt okozott.

„Az ügyvéd és az ügyfél közötti viszony egy bizalmi viszony, ez értelemszerű, hiszen az ügyfelek jobban bíznak az ügyvédben, szakemberként tekintenek rá és nyilvánvalóan ezért is nagyobb bizalommal fordultak hozzá, amikor ezek a pénzösszeget átadásra kerültek" – mondta Meggyes Attila szakjogász.

Az ügyvédnő tettét pszichológus is elemezte. Káplár Mátyás, a PTE szakembere szerint köztudott, hogy vannak olyan típusú emberek, akik nem elégednek meg annyi pénzzel, amennyit megkeresnek, még többet akarnak, és úgy érzik, ha pénzük van, bármit megtehetnek bárkivel. „Akiknél ez az érzés elcsúszik, eltorzul, ott a pénz kerül a középpontba, és ennek a szolgálatába állítanak mindent, így akarják a kontrolljukat biztosítani" – tette hozzá.

A rendőrség annyit közölt, hogy többrendbeli ügyvédi visszaélés, többrendbeli csalás, valamint hamis magánokirat felhasználása miatt nyomoz a Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság egy 34 éves pécsi nő ellen. A nyomozás érdekeire való tekintettel bővebb tájékoztatást nem kívántak adni.

 (Kiemelt képünk illusztráció / Pexels)