Soha többé nem szabadul: felgyújtott egy férfit az egykori rendőrgyilkos

Feltételes szabadságra bocsátásának ideje alatt égésgyorsítóval leöntött egy férfit, meggyújtotta majd magára hagyta. 

2023. július 6., 09:58

Szerző:

A terheltet a Soós-banda tagjaként többek közt rendőr sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt korábban életfogytig tartó fegyház büntetésre ítélték. Feltételes szabadlábra helyezésének ideje alatt azonban újabb bűncselekményt követett el – derül ki a Fővárosi Főügyészség közleményéből.

A férfi ezidő alatt hajléktalan életmódot folytatott Budapesten. 2008. augusztus 10-én az erdőben

egy másik hajléktalannal vacsorázott, amely során összevesztek. Az elkövető égésgyorsító folyadékkal öntötte le a sértettet, majd annak ruházatát meggyújtotta, és a közelben parkoló gépkocsijához ment. A sértett hosszú perceken át lángokban állt, testfelületének 92 százalékán súlyos égési sérüléseket szenvedett. Kórházba szállítását követően belehalt a sérüléseibe. 

A Fővárosi Törvényszék 2022. november 15-i ítélete szerint a terelt bűnös különös kegyetlenséggel és különös visszaesőként elkövetett emberölés bűntettében, életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte és a feltételes szabadságra bocsátásból kizárta, illetve 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az elsőfokú ítélet ellen bizonyítottság hiányában történő felmentésért fellebbezett az elkövető, ennek elutasítását kezdeményezte a másodfokú eljárásban a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség.

A Fővárosi Ítélőtábla 2023. július 5-én az elsőfokú ítéletet helybenhagyta, így az elkövető élete hátralévő részét büntetés-végrehajtási intézetben tölti.

(Kiemelt képünk: illusztráció. Fotó: police.hu.)