Saját készítésű kábítószereit árulta egy soproni férfi

A férfi különös visszaesőnek számít, ezúttal kilenc év fegyházra ítélte a bíróság.

2023. november 29., 09:17

Szerző:

A Győri Törvényszék kábítószer-kereskedelem bűntette és kábítószer előállításához szükséges anyagokkal való visszaélés bűntette miatt kilenc év fegyházbüntetésre ítélt egy férfit. A büntetést a Győri Ítélőtábla helybenhagyta, így az jogerőre emelkedett – közölte a Győri Fellebbviteli Főügyészség.

Az elítélt férfi 2019 júniusától nagy tételben vásárolt és állított elő különböző fajtájú kábítószereket, amelyeket Sopronban és környékén értékesített. A nyomozó hatóság 2021. szeptember 21-én a lakóhelyén különféle kábítószereket, azok előállításához szükséges anyagokat és több mint hétmillió forint készpénzt foglalt le.

A kábítószer hatóanyaga tizenhatszorosan meghaladta azt a mennyiséget, ami fölött legsúlyosabban minősül ez a cselekmény.

A férfi különös visszaeső, mivel kábítószer-kereskedelem miatt korábban is végrehajtandó szabadságvesztésre ítélték, és a büntetés kitöltésétől ezen újabb bűncselekmények elkövetéséig három év még nem telt el. Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és a védője enyhítésért fellebbeztek.

A Győri Ítélőtábla a kedden kihirdetett határozatában egyetértett az ügyészi állásponttal, a kiszabott büntetés arányos és szükséges, ezért azt nem enyhítette.

(Képünk illusztráció / Shutterstock)