Saját drogpatikát tartott fenn egy 60 éves férfi a lakásában

Őrizetbe vettek egy 60 éves férfit, aki kábítószert és hamis gyógyszereket árult Vácon.

2021. augusztus 11., 14:34

Szerző:

Zöld bogyók, kék bogyók, piros bogyók, potencianövelők, tasakok, mérlegek és temérdek cigaretta töltötte ki azt a tárolót, autót és lakást, amelyet a Pest megyei felderítők ürítettek ki egy rajtaütés alkalmával.

A közlemény szerint a férfire hétfőn csaptak le a rendőrség, illetve a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai. A férfi tartózkodási helyéről, tárolójából és autójából kábítószergyanús anyagok és porciózáshoz szükséges kellékek, hamis gyógyszerek és védjegy nélküli cigaretták kerültek elő. 

A rendőrök a lakás átkutatásakor digitális mérleget, 127, különböző méretű nejlontasakot foglaltak le, autójában 230 hamis gyógyszert találtak, amelyek között akadt nem engedélyezett és vényköteles is. A férfi garázsában lévő tárolóhelyiségben további 674 hamis tabletta került elő, de lefoglaltak „tarka bogyókat" is, amelyek az előzetes vegyészszakértői vélemény szerint MDMA-t tartalmaznak. A férfi drogtesztje pozitív lett THC-re és kokainra. Kihallgatásán nem tett vallomást, kérdésekre nem válaszolt.

Az őrizetbe vett férfi ellen kábítószer-kereskedelem, valamint gyógyszerhamisítás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya, egyben kezdeményezik letartóztatását.

(Kiemelt képünk illusztráció, fotó: pixabay) 

Az elmúlt években megugrott a bankkártyás és átutalási forgalomhoz kötődő visszaélésekből eredő károk értéke Magyarországon: a jegybank adatai szerint csak 2023 negyedik negyedévében 8,1 milliárd forintot tüntettek el a csalók az ügyfelek számláiról, a kimutatott esetek száma pedig megközelítette a 48 ezret.