Intézkedés közben támadt a rendőrökre egy betépett és ittas Hajdú-Bihar vármegyei férfi

Egy 21 éves debreceni fiatalemberhez, miután propán-bután gázt inhalált és berúgott, a testvére mentőket hívott. Mivel a férfi agresszív viselkedést tanúsított a családtagjaival szemben, a Tevékenység-irányítási Központ rendőröket is küldött a helyszínre. A rendőrök láttán a férfi menekülőre fogta, ezért dulakodás alakult ki.

2023. február 7., 13:59

Szerző:

Egy 21 éves férfi február 5-én délután otthonában öngyújtók utántöltésére használt tartályból propán-bután gázt inhalált és nagyobb mennyiségű alkoholt is fogyasztott – áll a Központi Nyomozó Főügyészség közleményében. A gáz és az italozás hatására zavart állapotba került, családtagjaival szemben agresszívan viselkedő férfihez a testvére hívott mentőt, azonban a leírt tünetek alapján a Tevékenység-irányítási Központ rendőröket is a helyszínre irányított, hogy biztosítsák a mentősök munkáját.

A küldés alapján egy mentő gépkocsi és négy rendőr érkezett a helyszínre, őket a bejelentő fogadott. Amikor a rendőrök a ház felé indultak, az ittas férfi hirtelen kirontott házból majd megragadta és eltaszította az útjából a közelében lévő rendőrt. Menekülőre fogta, ám egy másik rendőr a vállánál fogva megállította. A férfi szabadulni akart, ezért kibillentette a rendőrt az egyensúlyából és a saját vállát és az azt még mindig fogó rendőr kézfejét a házfalnak nyomta. A rendőr ettől zúzódásos, nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérülést szenvedett.

Ezután a rendőrök testi kényszert alkalmaztak a férfival szemben, megbilincselték, majd kórházba szállították. 

A gyanúsított – döntően személy elleni erőszakos bűncselekmények miatt – többszörösen büntetett előéletű, erőszakos cselekmények miatt felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt áll és más szándékos bűncselekmények miatt két további büntetőeljárás is folyamatban van ellene és a szabálysértési nyilvántartásban is többször szerepel. A kényszerintézkedés tárgyában a Debreceni Járásbíróság szerdán dönt.

(Kiemelt képünk illusztráció. Forrás: Pesti Hírlap Archív)

Az elmúlt években megugrott a bankkártyás és átutalási forgalomhoz kötődő visszaélésekből eredő károk értéke Magyarországon: a jegybank adatai szerint csak 2023 negyedik negyedévében 8,1 milliárd forintot tüntettek el a csalók az ügyfelek számláiról, a kimutatott esetek száma pedig megközelítette a 48 ezret.