Rengeteg drogot foglaltak le

Történelmi fogás.

2022. január 11., 20:59

Szerző:

A horvát hatóságok 220 kiló heroint és 62 kiló kokaint foglaltak le 17 millió euró értékben a Neretva torkolata előtt fekvő plocei kikötőben, egy Irakból és egy Kolumbiából érkezett konténerszállítón – közölte kedden a Dubrovnik-Neretva megyei rendőrség.

Zoran Tikvica, a bűnügyi rendőrség vezetője elmondta: a lefoglalt heroint a nyugat-európai piacra szánták, és Horvátország történetének legnagyobb heroinfogását hajtották végre. Az Irakból érkező hajó konténereiben nyolcvan, 250-300 kilós ólomlemezt fedeztek fel, amelynek felében 296 csomag heroint találtak.

Ez a Dubrovnik-Neretva megyei rendőrkapitányság intenzív munkájának és együttműködésének eredménye a vámigazgatási szervekkel és más intézményekkel – mondta Tikvica, hozzátéve, hogy mindez annak az operatív akciónak a folytatása, amelynek során a tavalyi év első hat hónapjában 700 kiló kokaint foglaltak le, két bűnszervezetet számoltak fel és több személy ellen indítottak eljárást.

A kokainra egy Kolumbiából érkezett hajón bukkantak, a hajó fenekére erősített fémdobozban, amelyet 16 méter mélyen a víz felszíne alatt búvárok fedeztek fel.

Ivan Pavlicevic rendőrfőkapitány a sajtótájékoztatón elmondta: egy ömlesztett árut szállító, több mint 220 méter hosszú és 30 méter széles, futballpálya nagyságú hajóról van szó. „Ez új hajó a kolumbiai csendes-óceáni kikötőben, és először járt Plocében” – mutatott rá a rendőrfőkapitány.

Kiemelte: az elmúlt tíz évben kilencezerszer foglaltak le drogot a plocei kikötőben. Korábban rekordmennyiségben kokaint, most pedig rekordmennyiségben heroint fogtak el – fogalmazott.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Shutterstock)

 

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai több mint ötmillió forint értékben hamis ágyneműgarnitúrát találtak egy autóban – közölte a NAV bevetési igazgatóságának sajtóreferense pénteken.

A Somogy Megyei Főügyészség gondatlanságból elkövetett emberölés vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, akinek a kutyái olyan súlyosan megsebesítettek egy idős asszonyt, hogy kórházba kellett szállítani. A sértett a kutyatámadás során szerzett sérüléseivel összefüggő keringési elégtelenség miatt hunyt el.