Rendőrökre támadtak, hogy a gyámügy ne vitethesse el a gyerekeket

A nyomozó ügyészség indítványára a bíróság korábban letartóztatta a Bács-Kiskun vármegyei férfit, aki a gyanú szerint a kormányhivatali határozat végrehajtásában közreműködő rendőrökre támadt élettársával. Az ügyészség most az élettársat hallgatta ki gyanúsítottként. Az esetről videófelvétel is készült.

2023. május 30., 14:07

Szerző:

A gyámhivatal munkatársai azért mentek ki a családhoz, mert a gyerekeket ideiglenes hatállyal nevelőszülőknél akarta elhelyezni. Rendőröket azért vittek magukkal, mert a gyámhivatal előzetes eljárása során felmerült, hogy tartani kell az apa agresszív viselkedésétől – írja az ugyeszseg.hu.

Amikor a gyámhatóság munkatársai kézbesíteni akarták a határozatot az anyának, akkor a nő kiabálva trágár szavakkal, illette a járási hivatal dolgozóit, majd telefonon értesítette az élettársát. Miközben az egyik kormánytisztviselő megpróbálta elvinni a gyermeket a helyszínről, a nő a kislányt a ruhájánál fogva rángatni kezdte, hogy kiszakítsa a kormánytisztviselő kezéből.

A helyszínen tartózkodó rendőrök ekkor felszólították a nőt, hogy ne akadályozza a kormánytisztviselők munkáját, és működjön együtt a hatósággal. Mivel a nő erre nem volt hajlandó, a rendőrök előzetes felszólítást követően „testi kényszert alkalmaztak vele szemben”. Eközben a nő megfeszítette magát és sikítozott, majd a rendőrök irányába rugdosott, és egyikük lábát legalább egyszer eltalálta.

A gyerekek időközben megérkező apja üvöltve fenyegetni kezdte a hivatalos személyeket, majd többször megkísérelte megütni és megrúgni az egyik rendőrt. Végül az élettársát két oldalról biztosító rendőrökre támadt, de a feléjük irányzott ütések és rúgások nem értek célt. Amikor a rendőrök a férfit bilincselték, a nő sietett a segítségére: két kézzel ráfogott az egyik rendőr vállára, és megpróbálta őt lerántani a férfiról.

A nyomozó ügyészség 2023. május 23-án hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt gyanúsítottként hallgatta ki a nőt, aki nem tett vallomást. A bíróság az ügyészség indítványára a férfi letartóztatását két hónappal meghosszabbította – áll az ügyészségi közleményben. 

(Kiemelt kép: az ugyeszseg.hu által közzétett kamerafelvételről készült)

 

 

Az elmúlt években megugrott a bankkártyás és átutalási forgalomhoz kötődő visszaélésekből eredő károk értéke Magyarországon: a jegybank adatai szerint csak 2023 negyedik negyedévében 8,1 milliárd forintot tüntettek el a csalók az ügyfelek számláiról, a kimutatott esetek száma pedig megközelítette a 48 ezret.