Rázott a kilincs, miután a szomszéd áramot vezetett a kerítésébe

Szikrázóan veszélyes vagyonvédelmi ötlettel állt elő a 66 éves férfi. 

2022. február 6., 14:42

Szerző:

Rendőrök leptek el egy dabasi házat, miután jelzést kaptak, hogy egy ott lakó áramot vezetett a kerítésébe – adta hírül a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.

A rendőrséget 2022. február 2-án értesítette egy helybéli, hogy szomszédja áramot vezetett a kerítésbe.

Előző este kapujának kilincsére fogva bizsergést érzett és a kiskapu nyitáskor szikrázott.

Az áramszolgáltató munkatársai még aznap este kiszálltak a helyszínre és azt látták, hogy a szomszéd házból indulva egy fekete vezetéket rögzített valaki a kerítéshez. Levágták, ám másnap reggel a vezeték újra össze volt kötve, az ott lakóval nem sikerült beszélniük, ezért értesítették a rendőrséget.

A rendőröknek rövid úton sikerült felvenni a kapcsolatot a házban lakó 66 éves férfivel, aki a helyszínen úgy nyilatkozott, vagyonvédelmi célból, a betörők elriasztása miatt tette, amit tett. Későbbi kihallgatásakor már kevésbé volt beszédes, jegyzőkönyvbe rögzített vallomást nem tett.

A helyszínen kiderült, egy rézvezetékkel juttatta el kerítésébe a lakásában szabálytalanul vételezett áramot. A rendőri intézkedés idején a kerítésben 8 A áramerősséget, valamint 40 V feszültséget mértek az áramszolgáltató helyszínre kért munkatársai.

Az idős férfit foglalkozás körében elkövetett szándékos veszélyeztetés bűntettével gyanúsították meg, vele szemben a további eljárást a Dabasi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya folytatja le.

Szándékosan savat itattak meg egy férfival még márciusban, mert sokat tud egy kiterjedt csalási ügyről, és el akarták hallgattatni. Az áldozathoz állítólag nem hívtak mentőt, csak kirakták a Péterfy utcai kórháznál. A rendőrség ismeretlen tettes ellen folytat büntetőeljárást - írja az rtl.hu.