Súlyos büntetés vár az SMS-ekkel csaló bűnbandatagra

Hamis sms-eket küldött egy online csaló bűnbanda, így csalva ki ismeretlenek bankkártyaadatait. Többeket még keresnek, de az egyik bűnözőt elkapták.

2023. október 25., 16:38

Szerző:

Éppen a kicsalt pénzt akarta felvenni egy automatából egy 19 éves ukrán fiatal, amikor a rendőrök rajtaütöttek. A gyanú szerint a férfi csomagszállító cégek nevében olyan sms-eket küldött, amelyekre ha valaki válaszolt, akkor a bankszámlájának és kártyájának adatait tette elérhetővé. Az ATV Híradó riportja.

„Közismert csomagküldő szolgálatok nevében küldtek sms-eket a sértetteknek, akik ha rákattintottak az üzenetben levő linkre, akkor minden bankkártyaadatuk elérhetővé vált. Kollégáim a 19 éves férfit egy debreceni ATM-nél fogták el, amikor éppen az egyik sértett bankszámlájáról emelt le többszázezer forintot”

– részletezte az esetet Balogh Péter Tamás, a Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőrfőkapitányság sajtóreferense. Az eddigi adatok szerint az üzlet olyan jól ment, hogy naponta, akár tizesével vertek át jóhiszemű embereket.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a mindössze 19 éves férfinek mi volt a pontos szerepe a szervezetben, de az biztos, hogy súlyos büntetésre számíthat.

 

(Kiemelt képünk illusztráció: Fotó: RDNE Stock project / Pexels.com)