Országszerte tevékenykedő online csaló bűnbanda vezetőit fogták el

Az elmúlt héten egy egész Magyarországot behálózó online csalásokra szakosodó, ukrán hátterű bűnbanda vezetőit fogták el, több vármegye rendőri erői és a Terrorelhárító Központ együttműködésének eredményeként.

2023. október 12., 12:50

Szerző:

Farkas Péter alezredes, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) gazdasági bűnözés elleni főosztályának vezetője budapesti sajtótájékoztatóján közölte, hogy a gyanúsítottakat, köztük a bűnbanda feltételezett, Magyarországon élő ukrán vezetőjét több hónapos előkészítő munka után vették őrizetbe.

Az alezredes elmondta, hogy országosan mintegy 300 nyomozó dolgozott, illetve dolgozik az ügy felderítésén, eddig 33 gyanúsítottat fogtak el, közülük 11 embert tartóztattak le.

A rendőrség jelenlegi információi szerint az online bűnözők mintegy 200 millió forintot csaltak ki a károsultaktól, ebből eddig hozzávetőleg 30 milliót sikerült visszaszerezni 

– tette hozzá.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fénykép: Annette Riedl/dpa Annette Riedl / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)

A tanára vette attól  az általános iskolás gyerektől a kést, aki azt szerette volna, ha „sajókazaiak mind megfizetnének" – legalábbis erről írt a fiatalkorú a közösségi médiában közzétett bejegyzésében. A diák meg is üzente az osztályfőnökének: mindenkit meg akar ölni az osztályban.