Elfogták a népligeti szurkolóbalhé egyik fő szervezőjét

A rendőrség szerint a 28 éves férfi üzenetküldő alkalmazáson szervezte meg a Fradi-Újpest előtti, népligeti balhét.

2023. február 7., 11:55

Szerző:

A Budapesten vasárnap rendezett NB I-es i labdarúgó-mérkőzés előtt, a Népligetnél, a Groupama Arénához közel verekedtek össze többen a két csapat szurkolótáborából. A verekedésnek a perceken belül helyszínre érő rendőrök vetettek véget. A IX. Kerületi Rendőrkapitányságon eddig 14 gyanúsítottat hallgattak ki, két férfit – köztük az egyik szervezőt – őrizetbe vettek, közölte a rendőrség hírszolgálata.

Mint írták, a fővárosban „február 5-én délután megrendezett Ferencvárosi TC – Újpest FC labdarúgó-mérkőzés előtt, 16 óra 30 perc körül a két csapat szurkolótáborából több tucat ember verekedett össze egy Üllői úti parkolóban. A rendelkezésre álló adatok szerint egy ember súlyos, többen könnyű sérüléseket szenvedett. A verekedésnek a rendőrök perceken belül véget vetettek; elfogtak 13 embert, a többiek elfutottak.”

Közölték azt is, hogy a IX. Kerületi Rendőrkapitányság „csoportosan elkövetett garázdaság bűntett miatt” indított eljárást. A helyszínről előállított férfiakat gyanúsítottként hallgatták ki – egyiküket, egy erőszakos bűncselekmény miatt korábban elítélt, mellékbüntetésként sportrendezvények látogatásától eltiltott 27 éves férfit őrizetbe vették.

A nyomozók megnézték a térfigyelő kamerák felvételeit, és mobiltelefonokat foglaltak le, amelyek üzeneteiből azonosították azt a IV. kerületben élő, 28 éves férfit, aki gyanújuk szerint üzenetküldő alkalmazásban a verekedést megszervezte. Őt külön razzia után hétfőn este vették őrizetbe.

(Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)