Legalább 29 áldozat elhitte, amit a volt focista ígért

Vádat emeltek egy korábbi labdarúgó ellen, aki nem létező befektetési lehetőségekkel csalt ki mintegy 34 millió forintot 29 sértettől – közölte a Pest Megyei Főügyészség csütörtökön.

2022. november 3., 12:12

Szerző:

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádirata szerint a férfi – aki fiatal futballisták közvetítésével is foglalkozott – költekező életmódot folytatott. 2020 őszén arra az elhatározásra jutott, hogy – az egész országra kiterjedő – baráti és ismerősi körébe tartozóktól csal ki pénzt. Elterjesztette, hogy németországi szántóföldek, ingatlanok és ékszerek adásvételével a nála befektetők pénzét megduplázza-megtriplázza. Vállalta azt is, hogy egy esetlegesen sikertelen üzletnél is mindenképpen visszaadja a befektetett összeget.

A férfi eleinte 50 ezer és 100 ezer forint közötti összegeket vett át, és egy-két héten belül valóban duplán adta vissza. Ez azonban csak arra szolgált, hogy a befektetők bizalmát elnyerje és később már nagyobb összegeket is rábízzanak. Azt is felajánlotta néhány sértettnek, hogy ha ők hoznak más befektetőt, akkor jutalékot fizet nekik – ismertették.

A vádlott 2020 októbere és 2021 július vége között 29 sértettől – volt, akitől többször is – vett át ötvenezer forinttól ötmillió forintig terjedő összegeket. A pénzt azonban a bizalomelnyerő kezdeti kifizetések után nem vagy csak részben fizette vissza.

Az ügyészség 29 rendbeli, üzletszerű csalási cselekmény miatt emelt vádat a férfi ellen – olvasható a közleményben.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Pixnio/Michal Jarmoluk)

A Somogy Megyei Főügyészség gondatlanságból elkövetett emberölés vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, akinek a kutyái olyan súlyosan megsebesítettek egy idős asszonyt, hogy kórházba kellett szállítani. A sértett a kutyatámadás során szerzett sérüléseivel összefüggő keringési elégtelenség miatt hunyt el.