Megrázó dolgot rögzített egy biztonsági kamera, valószínű a meggyilkolt magyar nő van rajta

Hosszú hónapok eredménytelen nyomozása után, most talán békében nyugodhat Diána. 



2021. július 27., 11:13

Szerző:

P. Diána tavaly költözött Németországba szerencsét próbálni, ahol ápolónőként dolgozott, de egészségügyi okok miatt váltani kényszerült. Egyszer csak eltűnt, azóta semmit sem lehet tudni a hollétéről. A német nyomozók egy nyomra akadtak: egy térfigyelő kamera rögzítette, ahogyan egy férfi egy lepedőbe csavart testet tol a bevásárlókocsijában.

A 48 éves Diána ápolónőként dolgozott Németországban. Mígnem orvosa közölte vele, hogy egészségügyi okok miatt nem folytathatja a munkát. Kénytelen volt szakmát váltani, bejárónő szeretett volna lenni. Egy decemberi napon új munkahelyére sietett a német Kaiserslautern városkában, de nem ért oda az első munkanapjára, ahogyan a többire sem. A munkaadója jelentette az eltűnését a rendőrségen. Hamar megtalálták a brutálisan agyonvert holttestet a város egy félreeső területén.

A Bors cikke szerint a német rendőrök nyomravezetői díjat is felajánlottak annak, aki elvezeti őket a gyilkoshoz, de hiába. Zárt ajtókra leltek a nyomozás során. Azt korábban is sejtették, hogy egy talicska segítségével vonszolták a külvárosba a nő holttestét. A most előkerült kamerafelvétel áttörés lehet az ügyben, ugyanis egy parkolóház kamerája rögzített egy rejtélyes férfit, aki a tetthely közelében őgyelgett a gyilkosság időpontjában, méghozzá igencsak furcsán: egy bevásárlókocsival sétált le és fel a rosenstrassei parkoló körül, a kocsin pedig egy fehér lepelbe burkolt alakot vagy tárgyat hurcolt, amiről a zsaruk azt gyanítják, nem más lehet, mint Diána holtteste.


A helyi rendőrség ezért a felvételt közzétette az interneten is, és külön erre a célra létrehozott telefonszámon kérik, hogy jelentkezzen az, aki láthatta a férfit.

(Kiemelt kép: Polizei Rheinland-Pfalz / YouTube)

 

Tizennégy év fegyházbüntetésre ítélte a Pécsi Törvényszék csütörtökön, nem jogerősen a "pécsi fekete angyalként" elhíresült férfi klinikai ápolót, aki egy koronavírusos beteg halálát okozta 2022 decemberében - tájékoztatta a bíróság az MTI-t.