Drogkereskedelemmel gyanúsítják Árpa Attilát, akár 8 évre leültethetik

Két éve tart a nyomozás, a rendőrség a napokban küldte meg az ügyészség számára a vádemelési javaslatot. Árpára 2–8 évig tartó szabadságvesztés várhat, ha bebizonyosodik, hogy kereskedett a droggal.

2021. május 15., 11:59

Szerző:

Két évvel ezelőtt, március 22-én egy XII. kerületi utcában drogkereső kutyás rendőrök szállták meg Árpa Attila budai lakását. A rajtaütés során házkutatást is tartottak, és a rendőrségi közleményekből az derült ki, hogy egy droghálózat ügyében nyomoztak.

Akkor még Árpa teljes tévedésnek állította be az esetet. Azt mondta, hogy egy filmjének a forgatása miatt tartottak „kellékpróbát”, ezért találhattak nála koffeintablettát és por alapú fájdalomcsillapítót. Az ügy persze komoly fordulatot vett, és kiderült, hogy komoly bűnténybe keveredett a színész, amiben ha bűnösnek találják, akár 8 évig terjedő börtönt is kaphat – emlékeztet rá a borsonline.hu

A rendőrség pénteken közleményt adott ki, amely szerint: A Budapesti Rendőr-főkapitányság Felderítő Főosztálya öt férfit gyanúsít kábítószer-kereskedelemmel. A rendelkezésre álló adatok szerint az egyik gyanúsított több forrásból rendszeresen szerzett be kokaint saját és ismerősei részére. XII. kerületi lakásában is tartott olyan bulikat, ahol a vendégek is kaphattak kábítószert, alkalmanként úgy, hogy fizettek érte.

Ha bebizonyosodik, hogy pénzt vettek át a drogért, az már kereskedésnek minősül, és súlyosabb büntetést vonhat maga után, mintha fogyasztó lenne a gyanúsított.

A Bors megkereste az ügyben Árpa Attilát, aki így nyilatkozott:

„Értetlenül állok a dolog előtt, hogy meggyanúsítottak.

Nincs ellenem semmiféle tárgyi bizonyíték, életemben nem kereskedtem kábítószerrel, azt pedig, hogy fogyasztottam, sosem tagadtam. Az ártatlanságom a bíróságon be is fogjuk bizonyítani. Az ügyvédemben, a nyilvánosságban és egy olyan bíróban bízom, akinek helyén van az igazságérzete” – nyilatkozta a Borsnak Árpa Attila.

(Kiemelt képünk: Árpa Attila Facebook oldala)

 

 

 

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.