Drogos, lövöldöző ámokfutót fékezett meg egy szabadnapos rendőr a 17. kerületben

Két fiatalra támadt fegyverrel egy férfi, minden előzmény nélkül.

2021. július 26., 14:51

Szerző:

Hősként jutalmazták azt a szabadságon lévő készenlétis rendőrt, aki megakadályozta drogoktól bódult férfi ámokfutását.

„Meg tudom különböztetni egy lövés hangját bármilyen más zajtól. A nyitott ablakon keresztül hallottam a robajt, majd közvetlen utána kiabálásra lettem figyelmes”

– mondta Horváth András őrmester.

A Magyar Rendőrség Facebook-oldalán olvasható, hogy az őrmester ezután leszaladt a társasház elé, ahol egy fiatal fiú és lány rohant az irányába.

„Megállítottam őket, és közöltem, hogy rendőr vagyok, majd kértem tőlük, mondják el, mi történt velük”

mondta a járőrvezető. 

A 16 éves fiatalok zokogva számoltak be arról, hogy egy férfi minden előzmény nélkül megtámadta őket. A fiút megütötte, a lányt fojtogatni kezdte, majd elővett egy fegyvert, és miközben menekültek előle, rájuk lőtt.  

„Magam mögé tereltem őket, és egy nagy méretű alumínium szemetes felé intettem, hogy annak a takarásába rejtőzzenek el. Tőlem mintegy 20 méterre felbukkant az ismeretlen férfi, elkezdtem futni felé. Tekintete zavarodottságot sugallt, mintha az áldozatokat vadászva fürkészte volna a terepet. Fején a lövészetekkor használt fülvédő volt. Nem lehetett hosszasan gondolkozni. Néhány másodperc is elég volt ahhoz, hogy felmérjem, nincs a kezében semmi, ezért azonnal a fegyvert kerestem. Láttam, hogy az övénél, a pólója takarásában dudorodik valamilyen tárgy”

Az őrmesternek sikerült elkapni és lefogni. A férfi zsebeit átkutatva talált még egy 9 cm-es pengéjű zsebkést. A fegyver tára csőre volt töltve, amit kiürített, utóbb kiderült, hogy csak gáz-riasztó pisztoly volt. A helyszínre érkező rendőrök a férfit újra átkutatták, ekkor akadt a kezükbe egy zacskó, amelyben amfetaminszármazékot találtak, így nem kizárt, hogy a férfi kábítószer hatására csinálta, amit csinált. 

Horváth András a helytállásáért jutalomban részesült. 

(Kiemelt kép: Horváth András őrmester, aki elkapta a XVII. kerületi lövöldözőt. Forrás: Magyar Rendőrség hivatalos Facebook oldala)

 

 

 




 

 

Az elmúlt években megugrott a bankkártyás és átutalási forgalomhoz kötődő visszaélésekből eredő károk értéke Magyarországon: a jegybank adatai szerint csak 2023 negyedik negyedévében 8,1 milliárd forintot tüntettek el a csalók az ügyfelek számláiról, a kimutatott esetek száma pedig megközelítette a 48 ezret.