Még valamit adhatok? Nemcsak cigit árult a dohányboltos

Videó: munkaidőben árulta a drogot a pult alól a dohánybolti alkalmazott.

2021. július 26., 12:06

Szerző:

A 47 éves férfi egy IX. kerületi trafikban dolgozott, ahol pult alól árulta a kábítószert; július 21-én épp árusítás közben tetten érték a rendőrök. Az elfogás közben két vásárlót is elkaptak. 

A terjesztő lakásán a rendőrök, 750 ezer forint értékű drogot találtak, valamint a kábítószer adagolásához és árusításához használt eszközöket. A terjesztővel együtt bukott az egyik vásárló is. A 40 éves férfinál is tartottak házkutatást, ahol növényi törmeléket, 102 darab kábítószergyanús tablettát továbbá 3 millió forint készpénzt foglaltak le a nyomozók.

A másik vásárló elmondása szerint heti rendszerességgel járt a 47 éves férfihoz vásárolni, összesen 14-szer. Ő szabadlábon védekezhet, míg a 40 éves férfit gyanúsítottként hallgatták ki addig a 47 éves férfival szemben kábítószer-kereskedelem miatt indítványozta a letartóztatását a IX. Kerületi Rendőrkapitányság.

(Kiemelt kép: Munkaidőben árulta a drogot egy dohánybolti alkalmazott. Fotó: police.hu)

Az elmúlt években megugrott a bankkártyás és átutalási forgalomhoz kötődő visszaélésekből eredő károk értéke Magyarországon: a jegybank adatai szerint csak 2023 negyedik negyedévében 8,1 milliárd forintot tüntettek el a csalók az ügyfelek számláiról, a kimutatott esetek száma pedig megközelítette a 48 ezret.