Több ezer négyzetméteren égett a hulladék Gödöllő határában

A forróság miatt gyulladt ki a hulladék a szeméttelepen.

2021. július 26., 13:25

Szerző:

Kommunális hulladék kapott lángra még szombaton délután a Gödöllő és Kerepes között fekvő hulladéklerakó területén – olvasható a Katasztrófavédelem Facebook-oldalánA tűzoltók kiérkezésekor több ezer négyzetméteren lángolt a szemét. Csámpás Attila, a Pest Megyei Katasztrófavédelem szóvivője megkeresésünkre elmondta, hogy idegenkezűség kizárható, mivel ez egy zárt hulladéklerakó, csak az ott dolgozók léphetnek be. Valószínűleg olyan hulladék okozhatta a tüzet, ami közvetíti a meleget, ez az erős napsugárzás hatására meggyulladt, a körülötte lévő papírhulladék lángra lobbant.  

A tűzoltók több óra megfeszített munka után tudták megfékezni a tüzet. Hatalmas területen többféle hulladék égett, ezért csak úgy tudták eloltani, hogy habanyaggal betakarták, ezzel gátolva a tűz továbbterjedését, majd erőgépek segítségével földdel befedték az érintett területet, így sikerült eloltani a lángokat.

(Kiemelt kép: Több ezer négyzetméteren égett a hulladék. Forrás: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság)

Tizennégy év fegyházbüntetésre ítélte a Pécsi Törvényszék csütörtökön, nem jogerősen a "pécsi fekete angyalként" elhíresült férfi klinikai ápolót, aki egy koronavírusos beteg halálát okozta 2022 decemberében - tájékoztatta a bíróság az MTI-t.