Megbüntették a fanatikus focidrukkereket

Százezer forintra büntette a bíróság azt a nőt, aki a Franciaország-Portugália mérkőzés lefújása után beugrott a pályára. 1 évig biztos nem vehet részt egy sporteseményen sem, de nem csak ő állt bíróság elé. 

2021. július 8., 16:07

Szerző:

Nem zajlott zökkenőmentesen a Budapesten megrendezett Franciaország-Portugália mérkőzés. Az ügyészség két embert állított a bíróság elé a meccsen történt rendbontás miatt. 

Egy 34 éves nő a meccs lefújása után felállt a pályát a nézőtértől elválasztó korlátra, majd a biztonsági őr felszólítására sem mászott vissza, hanem inkább beugrott a pályára, ahonnan az őrök vitték el. 

Ugyanezen a mérkőzésen történt, hogy egy férfi átlépett a korláton, és beszaladt a portugál csapathoz, ebben egy önkéntes megpróbálta feltartóztatni, de nem járt sikerrel. A férfit végül a csapat mellől kísérték le a pályáról a biztonságiak. 

A Magyar Labdarúgó-szövetség meccs utáni közleményében az állt, hogy : 

„A rendőrség több embert állított elő a tegnapi mérkőzés kapcsán, a pályára lépés szigorúan tilos, akár bűncselekménynek is minősülhet. A játékosok megközelítése pedig járványügyi szempontból kockázatos.”

A Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség rendbontás vétsége miatt gyorsított eljárásban bíróság elé állította a focidrukkereket. Bűnösnek mondták ki a nőt és a férfit is, és mindkettejüket 100-100 ezer forint pénzbírságra büntette, és 1-1 évre eltiltotta a futballszövetségek által rendezett sportrendezvényekről. 

Az esetről a SportLife.hu tett közzé egy videót a Facebookon:

 

(Kiemelt kép: Egy szurkoló rohan  a pályára a labdarúgó Európa-bajnokság Portugália és Franciaország között játszott meccse után Budapesten 2021. június 23-án. Fotó: Dmitriy Golubovich / Anadolu/AFP)

Tizennégy év fegyházbüntetésre ítélte a Pécsi Törvényszék csütörtökön, nem jogerősen a "pécsi fekete angyalként" elhíresült férfi klinikai ápolót, aki egy koronavírusos beteg halálát okozta 2022 decemberében - tájékoztatta a bíróság az MTI-t.