Maradandó sérülései vannak annak a 9 éves kisfiúnak, akit elgázoltak Karcagban

A karcagi rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát.

2022. február 21., 07:13

Szerző:

Egy debreceni asszony közlekedett személygépkocsival 2021. május 14-én a reggeli órákban Karcag belterületén. Haladása során egy útkereszteződéséhez érkezve a részére kihelyezett „Állj! Elsőbbségadás kötelező!” közúti jelzőtábla ellenére nem adta meg az elsőbbséget egy helyi lakosnak, aki a kerékpárja csomagtartóján egy 9 éves fiút szállított, melynek következtében összeütköztek és a kerékpáros elesett –írja a police.hu. A baleset következtében a kerékpáros és utasa is megsérültek, őket kórházba szállították.

A rendőrök a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, az ügyben igazságügyi orvosszakértő is kirendelésre került. A Karcagi Rendőrkapitányság maradandó fogyatékosságot, továbbá súlyos egészségromlást okozó közúti baleset gondatlan okozás vétségének megalapozott gyanúja miatt lefolytatta az eljárást a járművezetővel szemben, mely alapján az iratokat a napokban megküldték az illetékes ügyészségnek.

 

(Kiemelt képünk illusztráció: 168.hu | Merész Márton)

Tizennégy év fegyházbüntetésre ítélte a Pécsi Törvényszék csütörtökön, nem jogerősen a "pécsi fekete angyalként" elhíresült férfi klinikai ápolót, aki egy koronavírusos beteg halálát okozta 2022 decemberében - tájékoztatta a bíróság az MTI-t.