A rendőröktől kért segítséget a kétségbeesett anya egyéves kislányához - ez volt a baj

Szerencséje, hogy a járőrök épp ellenőrizték a forgalmat.

2021. november 26., 13:34

Szerző:

A Fejér megyei rendőrök az M8-as autópályán, a Pentele hídon ellenőriztek csütörtökön, amikor dél körül egy autó állt meg előttük, amelynek sofőrje egy közelben lakó édesanya volt.

Mint a rendőrség beszámolt, az anya remegő hangon kért segítséget az egyenruhásoktól, mivel mielőbb szeretett volna eljutni egyéves lázas kislányával a dunaújvárosi kórházba. A szülő elmondta a járőröknek, hogy a gyermek láza olyan magas volt, hogy többször eszméletét vesztette.

Vancsura Róbert rendőr főtörzsőrmester – látva a helyzet súlyosságát – késlekedés nélkül jelentette az esetet a parancsnokának, majd a mielőbbi orvosi ellátás érdekében, a sűrű forgalomra való tekintettel, az édesanyát és gyermekét a Szent Pantaleon Kórházba kísérte rendőri felvezetéssel.

(Kiemelt képünk illusztráció: Fokozott közúti ellenőrzés az egyik helyszínen Berettyóújfaluban a Népliget utcában 2021. március 9-én. Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI)

Az elmúlt években megugrott a bankkártyás és átutalási forgalomhoz kötődő visszaélésekből eredő károk értéke Magyarországon: a jegybank adatai szerint csak 2023 negyedik negyedévében 8,1 milliárd forintot tüntettek el a csalók az ügyfelek számláiról, a kimutatott esetek száma pedig megközelítette a 48 ezret.