Elfogták a pedofíliával vádolt Kovács Gábort

A rendőrség tegnap este elfogta Kovács Gábort, aki ellen 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett szexuális visszaélés miatt adtak ki elfogatóparancsot. 

2023. február 28., 15:50

Szerző:

A közelmúltban beszámoltunk róla, hogy Kovács Gábor, korábbi LMP-s politikus ellen 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett szexuális visszaélés miatt adott ki elfogatóparancsot a rendőrség. A  Magyar Nemzet információi szerint a rendőrség tegnap este elfogta Kovács Gábort, aki szintén a lap értesülései szerint egy 14. életévét még be nem töltött kisfiú sérelmére követte el a tettét.

Kovács a 2014-es országgyűlési választáson még a Negyedik Köztársaság Párt (4K!) jelöltjeként mérettette meg magát Somogy 2. számú választókerületében. Majd három évvel később már az LMP színeiben jelentkezett a következő választásra, viszont 2018 januárjában az LMP közölte, mégsem Kovácsot indítják az áprilisi voksoláson, az okokról pedig nem adtak tájékoztatást.

A Blikk megkeresésére viszont kiderült, hogy a politikus még 2017 december 8-án kilépett a pártból.

Kovács egyébként korábban két cikluson keresztül a Barcshoz közeli Nagyatádon volt önkormányzati képviselő. A 67 éves férfi MBA közgazdászként végzett Pécsett, jelenleg pedig ingatlanértékelőként dolgozik. Háromgyerekes apuka.

(Fotó: Merész Márton)

Az elmúlt években megugrott a bankkártyás és átutalási forgalomhoz kötődő visszaélésekből eredő károk értéke Magyarországon: a jegybank adatai szerint csak 2023 negyedik negyedévében 8,1 milliárd forintot tüntettek el a csalók az ügyfelek számláiról, a kimutatott esetek száma pedig megközelítette a 48 ezret.