Szexuális visszaélés miatt adtak ki elfogatóparancsot az LMP egyik volt politikusára

Kovács Gábor, korábbi LMP-s politikus ellen 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett szexuális visszaélés miatt adott ki elfogatóparancsot a rendőrség.

2023. február 27., 15:39

Szerző:

Kovács Gábor ellen 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett szexuális visszaélés miatt adtak ki elfogatóparancsot a Somogy vármegyei egyenruhások múlt vasárnap – tudta meg a Blikk.

Kovács Gábor a rendőrség oldalára is felkerült, a körözött személyek listájára.

A lap emlékeztet, hogy Kovács a 2014-es országgyűlési választáson még a Negyedik Köztársaság Párt (4K!) jelöltjeként mérettette meg magát Somogy 2. számú választókerületében. Majd három évvel később már az LMP színeiben jelentkezett a következő választásra, viszont 2018 januárjában az LMP közölte, mégsem Kovácsot indítják az áprilisi voksoláson, az okokról pedig nem adtak tájékoztatást.

A Blikk megkeresésére viszont kiderült, hogy a politikus még 2017 december 8-án kilépett a pártból.

Kovács egyébként korábban két cikluson keresztül a Barcshoz közeli Nagyatádon volt önkormányzati képviselő. A 67 éves férfi MBA közgazdászként végzett Pécsett, jelenleg pedig ingatlanértékelőként dolgozik. Háromgyerekes apuka.

 

Huszonöt év fegyházbüntetésre és tíz év közügyektől eltiltásra ítélte a bíróság a Deák téri késelés egyik elkövetőjét - közölte hétfőn a Fővárosi Törvényszék. A tájékoztatás szerint a fiatal férfit több ember sérelmére elkövetett emberölés, felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablás bűntette és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt ítélték el.