Kiskorú nevelt lányai ellen követett el szexuális bűncselekményeket

Szexuális bűncselekményeket követett el három kiskorú nevelt lánya sérelmére egy férfi. Vádat emeltek ellene. 

2023. február 1., 10:41

Szerző:

Vádat emelt a Heves Vármegyei Főügyészség az ellen a férfi ellen, aki szexuális bűncselekmények sorát követte el három kiskorú, nevelt lányával szemben – közölte a vádhatóság szóvivője szerdán.

Konkoly Thege László tájékoztatása szerint a vádlott 20 évesen, 2018-ban, egy dél-hevesi faluban létesített élettársi kapcsolatot a gyermekek édesanyjával. Az összeköltözéskor a három gyermek közül az ikerpár 7, míg nővérük 10 éves volt.


A férfi 2020 tavaszán először a nagyobbik lányt molesztálta, akit egyre gyakrabban zaklatott szexuálisan. A következő év nyarától pedig már a fiatalabb lánytestvéreket is perverz cselekményei részesévé tette – írta az ügyészség.A vádirat szerint a férfi megtiltotta, hogy a lányok bárkinek beszéljenek a történtekről. Az elszenvedett szexuális cselekmények miatt ugyanakkor a gyermekek súlyos lelki sérüléseket szenvedtek.


A férfit a rendőrség 2022 márciusában vette őrizetbe, majd a bíróság elrendelte letartóztatását. A Heves Vármegyei Főügyészség a férfit háromrendbeli, 12. életévét be nem töltött hozzátartozója sérelmére elkövetett szexuális erőszak és szexuális kényszerítés bűntettével vádolja.
Konkoly Thege László közölte: ha a férfi – eddigi tagadásával szemben – beismeri bűnösségét, a főügyészség 11 év fegyházbüntetés kiszabását javasolja a bíróságnak, és a vádlott végleges hatályú eltiltását kéri minden gyermekekkel kapcsolatos tevékenységtől és foglalkozástól.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Merész Márton)