„Beszólt, megütöttem” – Kis híján tragédia lett a halszagból a váci vasútállomáson

A váci vasútállomáson lófráló fiatalok arra lettek figyelmesek, hogy egy nyugdíjas halat trancsíroz az egyik padon. 

2023. október 24., 17:27

Szerző:

Fiatalok lófráltak a váci vasútállomáson, amikor megcsapta őket a halszag. Egy idősebb férfi éppen halat tracsírozott az egyik padon, mire az egyik fiatal szóvátette, hogy talán nem ez a legmegfelelőbb hely erre az alkalmatosságra. A nyugdíjas annyira dühbe jött, hogy először a fiatalt leütte, majd a trancsírozáshoz használt késsel megtámadta – írja Facebook oldalán a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

„Még akkor is markolta a bökőt, amikor a riasztásra kiszáguldó őrmester megérkezett”– írják. „Beszólt, megütöttem” – hangzott a rövid magyarázat a 67 éves férfitől, akit előállítottak és garázdaság vétségének megalapozott gyanúja miatt indított ellene eljárást a rendőrség. 

(Kiemelt képünkön: A boncolásra ítélt hal a váci vasútállomáson. Fotó: Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság Facebook oldala)

A Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség vádat emelt három tizenéves fiatallal szemben, akik 2021 telén, a villamosról leszállva, szidalmazni kezdték a velük szemben jogszerűen intézkedő jegyellenőrt, majd rátámadtak, és bántalmazták.