Emberöléssel vádolják az ökölvívó-válogatott edzőjének támadóját

Emberöléssel gyanúsítja és őrizetbe vette a rendőrség azt a férfit, aki Békéscsabán leszúrta egy hotel alkalmazottját. Mint később kiderült, az áldozat Szabó Sándor, az ökölvívó-válogatott korábbi edzője volt.

2023. augusztus 16., 17:27

Szerző:

A férfi kedd este Békéscsabán, a Kórház utcában, egy hotel teraszán szóváltás után, dulakodás közben egy bicskával többször megszúrta a sportolót, aki a hotelben dolgozott. Kórházba vitték, ám belehalt sérüléseibe. Az elkövető elmenekült a tetthelyről, majd szerda reggel feladta magát.

A Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság eredetileg halált okozó testi sértés miatt rendelt el nyomozást, de később már emberölés megalapozott gyanúja miatt vette őrizetbe a 27 éves érdi férfit – közölték a police.hu-n.

A Blikknek sikerült elérnie a gyászoló özvegyet, Szabó Sándor feleségét. „Még egyszerűen nem is fogjuk fel, hogy mi történt, én még várom őt haza” – mondta Szabóné Vass Gabriella. „Az elsőként értesített nagyfiától tudtam meg este, hogy mi történt, és azt is, hogy a férjemet kórházba vitték. Azonnal hívtam a sürgősségit, ahol a nővérektől azt a választ kaptam, ha tudnak valamit, az orvos fog visszahívni. Nem sokkal később tőle értesültem a halálhíréről” – emlékezett vissza. A pár húsz éve élt együtt, van egy közös, tízéves kislányuk is.

 

(Kiemelt kép: illusztráció. Forrás: police.hu)