„Viszik, mint a cukrot” – mondta a rendőröknek a kamudrogot áruló férfi

Gyógyteaként kapható mályvalevelet és szódabikarbónát árult kábítószerként egy 33 éves férfi a VII. kerületben található Wesselényi utcán. Miután igazoltatták, csalás vétségének gyanúja miatt hallgatták ki, ám nem csak kamudrogokat találtak nála.

2023. január 12., 15:36

Szerző:

Miután több járókelőt is leszólított, a környéken szolgálatot teljesítő Készenléti Rendőrség járőrei igazoltatták a 33 éves Sz. Krisztiánt. Az intézkedés során a kamudrogok (54 gramm mályvalevél törmelék és 32 gramm szódabikarbóna) a férfi ruhájából kerültek elő – írja a Police.hu.

A férfit a Budapesti Rendőr-főkapitányság VII. Kerületi Rendőrkapitányságra állították elő, ahol üzletszerűen elkövetett csalás vétség megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. Bár a gyanúsított elfogásakor azt mondta a rendőröknek, hogy a kamudrogot „viszik, mint a cukrot”, később megtagadta a vallomást. Az eljárásban lefoglalt anyagokat szakértői vizsgálat alá vetik. 

Mivel Sz. Krisztián maga valódi drogokat fogyasztott, és ezt a rendőrök által elvégzett teszt a szervezetében ezt kimutatta, a VII. Kerületi Rendőrkapitányság kábítószer birtoklása vétség miatt is eljárást indított. 

(Kiemelt képünk illusztráció. Forrás: Pesti Hírlap Archív.)

Tizennégy év fegyházbüntetésre ítélte a Pécsi Törvényszék csütörtökön, nem jogerősen a "pécsi fekete angyalként" elhíresült férfi klinikai ápolót, aki egy koronavírusos beteg halálát okozta 2022 decemberében - tájékoztatta a bíróság az MTI-t.