„Viszik, mint a cukrot” – mondta a rendőröknek a kamudrogot áruló férfi

Gyógyteaként kapható mályvalevelet és szódabikarbónát árult kábítószerként egy 33 éves férfi a VII. kerületben található Wesselényi utcán. Miután igazoltatták, csalás vétségének gyanúja miatt hallgatták ki, ám nem csak kamudrogokat találtak nála.

2023. január 12., 15:36

Szerző:

Miután több járókelőt is leszólított, a környéken szolgálatot teljesítő Készenléti Rendőrség járőrei igazoltatták a 33 éves Sz. Krisztiánt. Az intézkedés során a kamudrogok (54 gramm mályvalevél törmelék és 32 gramm szódabikarbóna) a férfi ruhájából kerültek elő – írja a Police.hu.

A férfit a Budapesti Rendőr-főkapitányság VII. Kerületi Rendőrkapitányságra állították elő, ahol üzletszerűen elkövetett csalás vétség megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. Bár a gyanúsított elfogásakor azt mondta a rendőröknek, hogy a kamudrogot „viszik, mint a cukrot”, később megtagadta a vallomást. Az eljárásban lefoglalt anyagokat szakértői vizsgálat alá vetik. 

Mivel Sz. Krisztián maga valódi drogokat fogyasztott, és ezt a rendőrök által elvégzett teszt a szervezetében ezt kimutatta, a VII. Kerületi Rendőrkapitányság kábítószer birtoklása vétség miatt is eljárást indított. 

(Kiemelt képünk illusztráció. Forrás: Pesti Hírlap Archív.)

Közel 250 rendőr több mint 60 helyszínen tartott kutatásokat abban a büntetőeljárásban, ami az NVSZ feljelentése alapján indult a KR NNI-nél. Az összehangolt akció keretében újabb 17 embert – köztük orvosokat és cégvezetőket – fogtak el. Így jelenleg már 26 gyanúsítottal szemben folyik a büntetőeljárás. Az egyre szerteágazóbb ügy felderítésére országszerte nyomozócsoportokat hoztak létre.

A Fővárosi Nyomozó Ügyészség eredményesen emelt vádat egy 26 éves férfival szemben, aki 2020 októberében az előállítása miatt kiérkező rendőrök jogszerű intézkedésének ellenállt. Ennek során az élettársát és 1 éves gyermekét élő pajzsként tartotta maga előtt, majd egy késsel fenyegetőzött, aminek nyelével az egyik rendőrt meg is ütötte. A bíróság 6 év börtönbüntetésre ítélte, az ügyészség azonban súlyosításért fellebbezett.