Nem utazhatott jegy nélkül a buszon, mérgében sörösüveget dobott a sofőrhöz - VIDEÓ

Az egyik újbudai megállónál történt az eset.

2021. december 6., 11:25

Szerző:

Huszonhat éves férfi került szóváltásba egy buszsofőrrel tavaly nyáron az egyik újbudai megállónál. A fiatal ezután a már záródó első ajtót szétfeszítve lelépett a buszról és a kezében tartott sörösüveget hozzávágta a buszsofőrt védő üveghez – közölte az ügyészség.

A vádirat szerint a vádlott 2020. július 4-én hajnalban a XI. kerület, Budafoki út és Hengermalom út kereszteződésénél található buszmegállóban ittasan felszállt a 901-es számú éjszakai buszra. Vele volt két ismerőse is. Az első ajtónál szálltak fel, azonban mivel érvényes menetjegyük, illetve bérletük nem volt és ittasak is voltak, ezért a buszvezető közölte velük, hogy nem utazhatnak a buszon.

Emiatt a férfi és a buszvezető között szóváltás alakult ki, amelynek során a sofőr a busz ajtaját megpróbálta becsukni, amit azonban a férfi megakadályozott, a busz ajtaját szétfeszítette, majd a járműről lelépett. Ezután a kezében tartott sörösüveget vádlott a buszvezető fülke üvegének dobta, amelynek következtében a sörösüveg széttört. Az elkövető ismerősivel együtt ezután elhagyta a helyszínt, nem sokkal később azonban a rendőrök megtalálták őket.

A Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség a 26 éves férfit garázdaság vétségével vádolja és arra tett indítványt, hogy a bíróság tárgyalás mellőzésével járjon el. Az ügyészség a vádiratban indítványozta, hogy a bíróság egy korábbi, más ügyben – szintén garázdaság miatt – kiszabott a próbára bocsátást szüntesse meg és a vádlottal szemben halmazati büntetésül közérdekű munka büntetést szabjon ki. A vádlott jelenleg más ügyben letartóztatásban van. A felvételen a férfi garázda magatartása látható, amikor a sofőrfülke plexijének dobja a sörösüveget, ami széttörik.

(Kiemelt képünk illusztráció: 168.hu | Dimény András)

Tizennégy év fegyházbüntetésre ítélte a Pécsi Törvényszék csütörtökön, nem jogerősen a "pécsi fekete angyalként" elhíresült férfi klinikai ápolót, aki egy koronavírusos beteg halálát okozta 2022 decemberében - tájékoztatta a bíróság az MTI-t.