Ekkora a válság: nem a traktort, hanem a gázolajat akarták ellopni

Kannákba porciózva próbáltak meg ellopni 400 liter gázolajat az elkövetők.

2022. augusztus 3., 13:00

Szerző:

Több száz liter gázolajat lopott két férfi és két nő Eperjesen – számol be a police.hu

A rendőrségre 2022. július 30-án este érkezett bejelentés, hogy Eperjes külterületén gyanús alakok túl közelről szemlélik az őrizetlenül hagyott munkagépeket. A helyszínre érkező egyenruhásokat és polgárőröket  meglátva a csoport menekülőre fogta. A körzeti megbízottak a helyszín közelében a kuneszentmártoni banda tagjait azonosították és  megállapították, hogy nem a munkagépeket, hanem csaknem 400 liter gázolajat akartak ellopni az öntözőgépből és a mellette lévő tartályokból. A rendőrök a feltételezett elkövetőket elfogták és a több mint 350 ezer forintot érő zsákmányt pedig lefoglalták.

A nyomozók gyanúsítottként kihallgatták az elkövetőket, ellenük lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

(Kiemelt fotó illusztráció: A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai műanyag kannákban, illegálisan tárolt gázolajat találtak egy Komáromban horgonyzó szlovák hajó fedélzetén, amikor rutinellenőrzést végeztek. MTI Fotó: Máthé Zoltán) 

Tizennégy év fegyházbüntetésre ítélte a Pécsi Törvényszék csütörtökön, nem jogerősen a "pécsi fekete angyalként" elhíresült férfi klinikai ápolót, aki egy koronavírusos beteg halálát okozta 2022 decemberében - tájékoztatta a bíróság az MTI-t.