Próbaidővel úszta meg a halálos fűrészgépet barkácsoló férfi

Két évet kapott próbán a Kiskunhalasi Járásbíróságtól. Az ítélet jogerős.

2022. június 22., 15:14

Szerző:

Két év próbára bocsátotta tárgyalás kitűzése nélkül a Kiskunhalasi Járásbíróság jogerősen azt a férfit, aki apjával egy fűrészgépet készített, amely később az idősebb férfi halálát okozta. A súlyos baleset miatti vádemelésről mi is beszámoltunk korábban.

Sárközy Szabolcs, a Kecskeméti Törvényszék sajtószóvivőjének szerdai tájékoztatása szerint a 25 éves tompai férfi és apja 2021 tavaszán épített egy villanymotoros körfűrészt.

A házilag barkácsolt gépnek sem a fűrésztárcsája, sem az ékszíjhajtása nem volt ellátva védőburkolattal, illetve újraindítás elleni védelemmel.

Az apa tavaly decemberben téglákat darabolt a fűrészgéppel, amikor annak vágókorongja eltört, és egyik darabja az orrnyerge, illetve homloka közé, a másik része pedig a mellkasába fúródott. Az idősebb férfi belehalt sérüléseibe.

A férfi fiát a Kiskunhalasi Járási Ügyészség foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt állította bíróság elé. Az ítélet jogerős.

(Kiemelt kép: Felvétel a helyszínelésről. Fotó: Kiskunhalasi Járási Ügyészség)

Az elmúlt években megugrott a bankkártyás és átutalási forgalomhoz kötődő visszaélésekből eredő károk értéke Magyarországon: a jegybank adatai szerint csak 2023 negyedik negyedévében 8,1 milliárd forintot tüntettek el a csalók az ügyfelek számláiról, a kimutatott esetek száma pedig megközelítette a 48 ezret.