Betondarabot vágott az alvó hajléktalanhoz, fiatalkorúak börtönébe kerülhet

A vád szerint a fiatalkorú gyanúsított egy 1,5 kilogramm súlyú betondarabot vágott hozzá a lépcső aljában alvó hajléktalanhoz.

2023. december 5., 16:40

Szerző:

A Fővárosi Törvényszék előkészítő ülést tartott egy fiatalkorú férfi ügyében, akit védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérletével vádol az ügyészség. A vádirat szerint a férfi és egy ismerőse 2022. szeptember 16-án hajnalban az egyik pesterzsébeti piac mellett haladt el, amikor a vádlott észrevette az egyik lépcsősor aljában, betakarózva alvó sértettet.

A vádlott felvett a földről egy 1,5 kilogramm súlyú betondarabot és – bár a társaságában lévő személy megkísérelte őt megakadályozni benne – a sértettre dobta azt. Ezek után még egy sörösüveget is a sértett felé dobott, majd, amikor az szitkozódni kezdett, elfutottak a helyszínről – írja közleményében a Fővárosi Törvényszék.  

Másnap a sértett a fájdalmai miatt értesítette a mentőket. Mint kiderült, a rádobott betondarab életveszélyes állapotot idézett elő nála, akár meg is halhatott volna, ha nem kap segítséget.  

Az előkészítő ülésen az ügyész a terhelt beismerése esetére 4 év 8 hónap – fiatalkorúak börtönében végrehajtandó – szabadságvesztés és 5 év közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta. A terhelt nem ismerte be a bűnösségét, ezért a bizonyítási indítványok elhangzását követően a bíróság tárgyalásra utalta az ügyet. Az eljárás 2024. március 5-én a vádlott és tanúk meghallgatásával folytatódik.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Pixabay)

Huszonöt év fegyházbüntetésre és tíz év közügyektől eltiltásra ítélte a bíróság a Deák téri késelés egyik elkövetőjét - közölte hétfőn a Fővárosi Törvényszék. A tájékoztatás szerint a fiatal férfit több ember sérelmére elkövetett emberölés, felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablás bűntette és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt ítélték el.