Fel akarta gyújtani a moszkvai magyar nagykövetséget, felfüggesztettet kapott

Súlyosbítaná büntetését az ügyészség annak a férinak, aki benzint locsolt a nagykövetség elé, majd azzal fenyegetőzött, hogy felgyújtja az épületet, ha nem kap turistavízumot a barátnője. 

2023. május 8., 11:39

Szerző:

A magyar férfi 2021 decemberében több alkalommal felhívta a moszkvai magyar nagykövetséget, majd a helyszínen is megjelent, hogy turistavízumot szerezzen a barátnőjének, amire azt a választ kapta, hogy az interneten tudja igényelni a vízumot. Válaszul a vádlott benzint locsolt szét az intézmény épülete előtt, és megfenyegette az intézmény két dolgozóját, hogy felrobbant egy autót és felgyújtja a nagykövetséget, ha nem kapja meg barátnője a beutazáshoz szükséges iratokat – írja a Fővárosi Fellebviteli Főügyészség.

A terrorcselekmény elkövetésével való fenyegetéssel vádolt férfit március 31-én az előkészítő ülésen négy évre felfüggesztett egy évi letöltendő börtönbüntetésre ítélte, és előzetes bírói mentesítésben részesítette a Fővárosi Törvényszék.

Az ítélet ellen az ügyész a vádlott terhére végrehajtandó szabadságvesztést és közügyektől eltiltás kiszabásáért fellebbezett, míg a vádlott tudomásul vette az ítéletet. 

(Kiemelt képünk: illusztráció. Fotó: Ekaterina Bolovtsova/Pexels.)